Voltatok már Afrikában?
Figyelt kérdés
Ha igen, milyen célból utaztatok Afrikába, és melyik országba? (beleértve az Afrikához tartozó szigeteket is)
Nyaralás, munka, esetleg éltetek is ott egy darabig?
Mik a tapasztalatok, milyen volt az adott ország?
2023. dec. 17. 09:28
1/6 anonim válasza:
Egyszer kitaláltam, hogy megnézem Egyiptomot. Nem a wellnesezős fajta nyaralás, hanem a nézelődös fajta túristáskodás. Voltam... Érdekes helyeken. Pl egyszer bementem egy helyi szegénynegyedbe. Tipik az a hely, ahol nappal sem szívesen sétálgatnál, én meg "hát akkor zsa". De igazából sehol nem ért engem semmi hátrány, azon kívül, hogy 3x áron adtak mindent. Egyiptom még egy relatíve utazóbarát ország elméletileg. Voltam ennél kevésbé utazóbarát országokban is, de azok ázsiaiak voltak, nem afrikaiak. Eddig ez az egyetlen afrikai ahol voltam.
2/6 anonim válasza:
Maliban (Bamako) a rally miatt. Nagyon elmaradott, szegény ország, borzasztó hőség volt.
3/6 anonim válasza:
Egyiptom, Marokko, Ethiopia, Kenya es Madagaszkar. Mind szuper, szuper latnivalokkal. Sajat szervezes hatizsakos utazasok a parommal.
4/6 anonim válasza:
Egyiptomban és Marokkóban voltam. (Hurghada + Luxor illetve Marrakech a környékbeli látnivalókkal)
Nagy álmom még Afrikán belül Fokváros, Namíbia, Mauritius és Madagaszkár. Talán majd egy szép napon elkezdem ezeket is bejárni :)
5/6 anonim válasza:
Nem sorolom fel, jártam majdnem 30 afrikai országban. Low budget hátizsákozás, már amennyire a low budget értelmezhető Afrikában, ahol van egy csomó iszonyú drága ország. Nagy a szórás. Észak-Afrika elég egyszerű hely, egy egyiptomi vagy marokkói nyaralás minimális kalandvággyal simán abszolválható. A Száhel nagyon kemény hely, csak Mauritániában és Szudánban voltam, azok is erősek, de Csád, Mali és Niger még sokkal nagyobb kihívás. Nyugat-Afrika őrjítő az állandó korrupció miatt, de Kamerun például nettó elképesztő hely, Benint is csak ajánlani tudom. Kelet-Afrika sokkal könnyebb, de azért nullkilométeres utazóként ne Nairobiba menjen az ember, mert garantáltan kirabolják. Tanzánia, Zambia, Zimbabve mind jó helyek. Dél-Afrikában jellemzően csak észnél kell lenni, de azért vannak rettentően rázós helyek, Johannesburg nem volt sokkal nyugisabb élmény nekem, mint Mogadishu.
6/6 anonim válasza:
Mi Fokvarosban voltunk a Del-Afrikai Koztarsasagban 10 napot. Eletem nyaralasa volt, barmikor visszamennek. Tulzas nelkul mondhatom hogy a vilag legszebb varosa. Aki latta mar azt a varost a naplementeben a Tabla Hegyrol, az tudja mirol beszelek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!