Hogyan néz ki egy egyiptomi út?
A konzuli szolgálat szerint:
“ Magánútlevéllel, turista céllal beutazó állampolgárainak legfeljebb egyhónapos tartózkodásra jogosító vízumot vehetnek fel Egyiptom nemzetközi repülőterein 25 USD ellenében, vagy [link] oldalon adhatják le online vízumkérelmüket. Kérjük, vigyázzanak arra, hogy csak a ".gov.eg" oldalon regisztráljanak, mert több pénzcsaló oldal is működik hasonló címmel. Online kérelmezés esetén a vízumdíjat bankkártyával lehet leróni, s mértéke egyszeri beutazás esetében 25, többszöri beutazásra jogosító vízum esetén 60 USD. Az online kérelmet a beutazás megkezdése előtt legalább 7 nappal kell benyújtani. Az egyiptomi online vízumrendszer nem fogad el ékezetes betűt, és hibás adatbevitel esetén megtagadja a belépést az országba.
Magyar állampolgárok bármelyik egyiptomi nemzetközi reptéren is igényelhetnek érkezéskor vízumot, azonban felhívjuk az ily módon beutazni szándékozók figyelmét arra, hogy az érkezéskori vízumigénylés díja 25 USD és maga a folyamat hosszadalmas és vízumkiállítása nem automatikus. A vízumigénylőknek mindazon dokumentummal rendelkeznie kell, melyet online igényléskor is be kellene csatolniuk. Az érkezéskori vízumdíj amerikai dollárban és kizárólag készpénzben fizetendő, más pénznemben való kiegyenlítés nem lehetséges.”
Akkor gondolom nem kell semmi személyi, elég az útlevél.
Amerikai készpénzem meg szerencsére van, mert nemrég költöztam haza onnan🙂
Én előre igényelnék vízumot, hogy ne utazzak feleslegesen, ha a helyszínen kiderül, hogy megtagadják.
Mondjuk azon is elgondolkodnék, hogy a Külügyminisztérium miért nem ajánlja beutazásra az országot - és pl. hogy így érvényes-e egyáltalán oda bármilyen utas biztosítás.
#14 Életemben nem hallottam, hogy bárkitől megtagadták volna a vízumot. Én voltam kint úgy is, hogy lejárt, legközelebb attól még ugyanígy beengedtek. Ez nem az USA.
A Külügyminisztérium honlapján nem tudom, hol láttad, hogy az egész országot nem javasolja, a jelölés szerint a „nem javasolt úti cél, biztonságosnak tekinthető térséggel” kategóriában szerepel, ami gyakorlatilag azt jelenti, hogy biztonságos az egész, kivéve Észak-Sínait. Lentebb ki is fejti: „Egyiptom területének nagyrésze, így többek közt az általános turisztikai célpontok, biztonságos úti célnak számítanak. Egyiptomon belül a Sínai-félsziget északi és középső része, valamint az egyiptomi-líbiai illetve az egyiptomi-szudáni határtérség biztonsági besorolása az „I. Utazásra nem javasolt térségek” biztonsági kategóriába tartoznak, azaz ezen területek felkeresése nem javasolt.” Tehát egyedül a Sínai északi és középső része gázos, az viszont már évek óta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!