Kezdőoldal » Utazás » Afrika » Hogyan néz ki egy egyiptomi út?

Hogyan néz ki egy egyiptomi út?

Figyelt kérdés
Felszálsz a géppel, leszálsz az átszáló reptéren, megnézik a jegyedet és az útleveledet, majd felszálsz a másik gépre, leszálsz Cairóban, a banknál megveszed a vízumot és kimész? Ennyi bejutni az országba?

2022. nov. 17. 16:20
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
100%
Annyi, hogy a vízumot jobban jársz ha USD-vel fizeted azt meg inkább itthon válts mint ott.
2022. nov. 18. 19:18
 12/18 anonim ***** válasza:

A konzuli szolgálat szerint:

“ Magánútlevéllel, turista céllal beutazó állampolgárainak legfeljebb egyhónapos tartózkodásra jogosító vízumot vehetnek fel Egyiptom nemzetközi repülőterein 25 USD ellenében, vagy [link] oldalon adhatják le online vízumkérelmüket. Kérjük, vigyázzanak arra, hogy csak a ".gov.eg" oldalon regisztráljanak, mert több pénzcsaló oldal is működik hasonló címmel. Online kérelmezés esetén a vízumdíjat bankkártyával lehet leróni, s mértéke egyszeri beutazás esetében 25, többszöri beutazásra jogosító vízum esetén 60 USD. Az online kérelmet a beutazás megkezdése előtt legalább 7 nappal kell benyújtani. Az egyiptomi online vízumrendszer nem fogad el ékezetes betűt, és hibás adatbevitel esetén megtagadja a belépést az országba.

Magyar állampolgárok bármelyik egyiptomi nemzetközi reptéren is igényelhetnek érkezéskor vízumot, azonban felhívjuk az ily módon beutazni szándékozók figyelmét arra, hogy az érkezéskori vízumigénylés díja 25 USD és maga a folyamat hosszadalmas és vízumkiállítása nem automatikus. A vízumigénylőknek mindazon dokumentummal rendelkeznie kell, melyet online igényléskor is be kellene csatolniuk. Az érkezéskori vízumdíj amerikai dollárban és kizárólag készpénzben fizetendő, más pénznemben való kiegyenlítés nem lehetséges.”

[link]

2022. nov. 18. 19:18
 13/18 A kérdező kommentje:

Akkor gondolom nem kell semmi személyi, elég az útlevél.

Amerikai készpénzem meg szerencsére van, mert nemrég költöztam haza onnan🙂

2022. nov. 18. 23:46
 14/18 anonim ***** válasza:

Én előre igényelnék vízumot, hogy ne utazzak feleslegesen, ha a helyszínen kiderül, hogy megtagadják.

Mondjuk azon is elgondolkodnék, hogy a Külügyminisztérium miért nem ajánlja beutazásra az országot - és pl. hogy így érvényes-e egyáltalán oda bármilyen utas biztosítás.

2022. nov. 19. 00:07
 15/18 anonim ***** válasza:
100%

#14 Életemben nem hallottam, hogy bárkitől megtagadták volna a vízumot. Én voltam kint úgy is, hogy lejárt, legközelebb attól még ugyanígy beengedtek. Ez nem az USA.

A Külügyminisztérium honlapján nem tudom, hol láttad, hogy az egész országot nem javasolja, a jelölés szerint a „nem javasolt úti cél, biztonságosnak tekinthető térséggel” kategóriában szerepel, ami gyakorlatilag azt jelenti, hogy biztonságos az egész, kivéve Észak-Sínait. Lentebb ki is fejti: „Egyiptom területének nagyrésze, így többek közt az általános turisztikai célpontok, biztonságos úti célnak számítanak. Egyiptomon belül a Sínai-félsziget északi és középső része, valamint az egyiptomi-líbiai illetve az egyiptomi-szudáni határtérség biztonsági besorolása az „I. Utazásra nem javasolt térségek” biztonsági kategóriába tartoznak, azaz ezen területek felkeresése nem javasolt.” Tehát egyedül a Sínai északi és középső része gázos, az viszont már évek óta.

2022. nov. 19. 13:12
 16/18 A kérdező kommentje:
A vízminőség, a higénia és Sína miatt nem javasolt ország, de Cairó pl kimondottan biztonságosnak minősül [kivétel zsebtolvajok]
2022. nov. 19. 16:33
 17/18 anonim ***** válasza:
100%
A víztől sem kell félni, ha odafigyelsz. Csak ásványvizet szabad inni, csak abban szabad fogat mosni, ill. elmosni a fogkefét. Ne egyél olyan gyümölcsöt, aminek a héját is megeszed, ne igyál olyasmit, amiben jégkocka van. Tea, kávé oké, mert azt felforralják. Ha ezeket betartod, nem kell fosnod (szó szerint és átvitt értelemben se). Ha mégis fosol, legyen nálad Antinal, mindenhol kapni a gyógyszertárban.
2022. nov. 19. 17:42
 18/18 A kérdező kommentje:
Szóval túlizgultam egy picit, de köszönöm mindenkinek aki segített információkkal. A reptéren konkrétan elénk dobták a vízumot ezzel nem volt baj, viszont a repülőn adtak papírt amit ki kellett tölteni, ezzel nem számoltam. Volt egy kisebb szívroham, nem hazudok, de semmi komoly nem volt az sem. A kajára, piára odafigyeltünk és semmi bajunk nem lett. Ellenben viszont azt olvastam az internet minden szegletében, hogy az online vízum intézés borzalmasan rossz, szóval nem is használtuk.
2023. febr. 1. 16:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!