Kezdőoldal » Utazás » Afrika » Jótanácsok Egyiptomhoz?

Jótanácsok Egyiptomhoz?

Figyelt kérdés
Megyünk Egyiptomba 5 napra. Jótanácsok az országhoz?

2022. szept. 8. 06:42
1 2
 1/14 Kólauborkával ***** válasza:
89%

Ne igyál a csapból.

A wcpapírt nem szabad lehúzni a wc-n.

Ne egyél utcai árusnál.

Ne is keress füvet, náluk jószerivel csak hasis van.

Az emberek a túristaútvonalakon barátságosak, pár utcával odébb már régi Hös utca.

Búvárkodni jó, ne hagyd ki.

2022. szept. 8. 07:18
 2/14 anonim ***** válasza:
100%
Mosolyogj a helyiekre. Sokat.
2022. szept. 8. 08:12
 3/14 anonim ***** válasza:
100%

Ne igyál a csapból, de még fogat se moss vele, jégkockát se kérj. Ásványvízzel szoktak fogat mosni az európaiak. Ennek olvass utána, miért nem szabad vizet inni (egyszerűen nem bírja az európai ember, más az összetétele, hasmenése lesz tőle)

Ha bazárba mész, tukmálni fognak, erőszakosnak fog tűnni kicsit, mert hozzád érnek stb., de ők egyszerűen ilyenek. A turista látványosságoknál is sok árus lesz.

Borravalót elvárják mindenhol.

Alkudni kötelező, ha vásárolsz valamit, az árak sincsenek kiírva a bazárban. Például meg akarsz venni valamit, mondja az árus, hogy 300-ba kerül, te mondj 10-et, erre ő 200-at, te 20-at stb.

Kéregetni szoktak az utcán, főleg gyerekek, erre is számíts.

2022. szept. 8. 08:27
 4/14 Kólauborkával ***** válasza:
90%
Tényleg, ha egy csoport gyerek nagy papirusszal érkezik, ês gyanúsan eltakarják vele a zsebeidet és olyan benyomásod van, hogy gyermekkezek nyúlkálnak a zsebedben, na az nem csak benyomás… minden legyen zárható táskában.
2022. szept. 8. 08:30
 5/14 anonim ***** válasza:
29%
Ezt a vizet nem ertem, mi Kairo-ba csapvizet ittunk, erosen kloros de semmi bajod nem lesz tole. Utcai arusoknal.ettuk a legfinomabbat, a fritoz (pizzaszeru) a legjobb pizza amit valaha ettem.
2022. szept. 8. 08:30
 6/14 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen. Akkoe wc papír hova?
2022. szept. 8. 08:43
 7/14 Kólauborkával ***** válasza:
87%
Van kuka a budi mellett, oda, szállodában naponta takarítják.
2022. szept. 8. 08:58
 8/14 anonim ***** válasza:
79%
Életemben nem láttam ilyet, hogy ne lehetett volna lehúzni a vécépapírt, pedig nyolc vagy tíz különböző városban szálltam már meg Egyiptomban. Ez inkább görög szállodákban jellemző.
2022. szept. 8. 10:33
 9/14 Kólauborkával ***** válasza:
100%
Pedig egyiptomnak híresen szar csatornahálózata van. Talán buruzsujabb szállodáknak saját tisztítója van, mielőtt a főcsatornába engedik, nem tudom.
2022. szept. 8. 11:08
 10/14 anonim ***** válasza:
97%

Mi mindig lehúztuk a wc-t.

Csapvíz, jégkocka kerülendő, ásványvizet kell inni ill. azzal fogat mosni.

Fosásra Antinal tablettát kell venni (ott, Egyiptomban!)

2022. szept. 8. 11:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!