Zöld-foki Köztársaságban nyaraltatok már?
VAn egy csomó fantasztikus portugál sziget, ahova kényelmesen eljuthatnál. Például Madeira, Ponta Delgada.
Ezek miért nem jók?
Miért akarsz valami olyan helyre menni, ami az égvilágon semmivel nem ad többet az lményhez, mint a fentiek, vagy a Kanári szigetek????
Ezen gondolkodtál már?
3
Ponta Delgada egy város, São Miguel a sziget.
Azok is tervben vannak, de engem régóta Cape Verde érdekel, így ide szeretnék most eljutni. A kérdés azokhoz szólt, akik már jártak ott, nem pedig arra, hogy miért oda tervezem az utamat:)
Amúgy semmivel sem kényelmetlenebb eljutni, mint Madeira-ra, ugyanúgy egy átszállás Lisszabonban.
Mi kb 3-4 éve voltunk. A fővárosban volt a szállásunk Santiago szigetén. A sziget északi részére átautóztunk és vissza. Majd 1 napos túra volt. Tarrafalban nagyon szép fehér homokos strand volt, szuper volt a víz. A fővárosi strand nem annyira lenyűgöző. Ezen kívül áthajóztunk Maio szigetre. Ott még szebb volt a strand. Látványra. Ezeken kívül Fogo-n jártunk még, az egy vulkáni sziget, ott felmenni a vulkánra egy hihetetlen élmény.
Összességébe véve Zöldfok még nincs kiépítve a turizmus számára. Mindenhol rontja az élményt a rengeteg kóbor kutya. Ott egy meseszép strand, fehér homok, türkiz óceán és a nyakadon lepzsel minimum 3-4 kóbor kutya...
Nekem nagy élmény volt látni egy még fejlődő országot. Sokszor egymás mellett a kis vályog vagy nemtommi házikót, a kiteregetett rongyokat, az útszélén nyúzott ökröt vagy akármit majd 1 lépéssel arrébb az EU/USA/Kína adományból épített csilli-villi iskola/hivatal/orvosi rendelő, modern kivitelezéssel, libasorban lépegető egyenruhás kisgyerekekkel vagy hivatalnokokkal.
Nagyon tetszett, hogy szeretnek sportolni, kicsiktől az idősekig mindenki. Az emberek kedvesek, de kicsit távolság tartóak. A
higiénia elég távol van az európaitól megszokottól, de a belvárosban és a szálloda negyedben megfelelő volt minden.
Amikor átautóztuk a szigetet olyan lélegzetelállító tájakon autóztunk keresztül, amit még sehol se láttam, egyszerűen fantasztikus volt.
Összességébe véve ha kalandra és kihívásra vágysz, nem zavar hogy nem kapod meg az európiai kényelmet, akkor ajánlom.
Nem egy bulizós/ pezsgő hely, de gondolom ez lejött a fentiek alapján :).
Ha fehér homokos, pálmafás álom nyaralást keresel, akkor inkább Zanzibár vagy Seychelle, Maldiv ilyesmi. Árban kb. ugyanaz lesz.
Hozzáteszem én a déli szigeteken jártam, mert télen voltunk és azok valamivel melegebbek és szélcsendesebbek.
Boa Vista és környéke lehet, hogy valamivel fejlettebb, állítólag nagy jó szörf paradicsom, mivel szelesebb szigetek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!