Tristan Da Cunha szigetén milyen lehet élni szerintetek?
Jó lehet élni. Egy nagyon egyszerű életforma, ami ott fennmaradt, és egyben ez, ami miatt olyan különleges. Nulla zajszennyezés, nulla stressz egész életedben.
Bár az időjárás sz@r, No nem a hideg miatt, hanem mert nagyon nagy viharok tudnak lenni. Olyankor csak ülnek a házaikban, és várják a végét.
Viszont nagyon egészségesek, mivel a táplálkozásuk nagyon jó összetételű, kevés a szennyezés, és mert a kemény mezőgazdasági/halászati munka miatt relatív jó fizikumban maradnak.
Én hallgattam egyszer egy interjút egy ottani idős bácsival, aki megélte a hatvanas évekbeli kitörést (a sziget egy vulkán), és azt hogy akkor Fokvárosba kellett menniük. Elmondása szerint soha nem tudta megszokni Fokvárost, a folytonos zaj miatt, a szennyezett levegő miatt, és folytonos honvágya volt. Amikor lehetőség volt visszamenni, mindenki visszament.
De egy nem ott született ember kevés kivétellel soha nem tudná megszokni az ottani életet annyira semmi inger nem éri őket egész életükben. Ez nekik természetes, sőt nekünk viszont nyomasztó és depresszív.
Én élnék ott, de nem vagyok orvos végzettségű, így sajnos szinte soha nem lesz esélyem bevándorolni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!