Mennyi idő új útlevelet csináltatni gyorsított eljárással? Mennyibe kerül így?
1,5 hét, de nekünk 3 nap alatt megjött a végén.
5 ezer ft, Központi Okmányiroda
Mennyibe kerül az útlevélkérelem?
A kérelemhez szükséges illeték összege a kérelmező életkorától és az érvényességi idő hosszától függ:
1. 6 éves kor alatti gyerekek legfeljebb 3 évre kaphatnak útlevelet 2 500 forintos illeték ellenében.
2. A 70 év felettieknek is 2 500 forint illetéket kell befizetni, de az ő okmányuk érvényességi ideje 10 év.
3. A 6-18 év közötti gyerekeknek 2 500 forint ellenében 5 évre szóló dokumentumot állítanak ki.
4. A 18-70 éves korúaknak - kérelemre - 10 évre szóló útlevélért 14 000 forintot kell fizetni.
5. A 18-70 éves korosztály igényelhet 5 évre szóló okmányt is, ebben az esetben az illeték 7 500 forint.
6. Az úti okmányban történő idegen nyelvű bejegyzésért - a fenti illetékeken felül - további 2000 forint illetéket kell fizetni. §, §.
Soronkívül az illeték a fenti összegek kétszerese!
Szia!
Én szerda délután mentem az Okmányirodába,és péntek reggel hozta a postás.5 évre kértem,azt hiszem 15 e volt,és ez már ujjlenyomatos,tavaly július óta csak ilyet csinálnak.
De egyébként:
Illetékek:
18-éves korig az illeték 2.500Ft
18. év felett 5 évre 7.500Ft
18. év felett 10 évre 14.000Ft
70. év felett 10 évre 2.500Ft
Sürgősség esetén dupla illetéket kell fizetni, és hat napon belül megérkezik az útlevél.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!