Kezdőoldal » Utazás » Afrika » Mennyire kell tartanom Egyipto...

Mennyire kell tartanom Egyiptomban nőként?

Figyelt kérdés
Pár napon belül utazunk, nagyon sokat olvastam arról, hogy kint milyen öltözködés ajánlott, de abszolút nem olvastam vészes kommenteket. Viszont hallottam elég rémisztő dolgokat is, ami miatt most kicsit félek. Nem tudom minden nőhöz ugyanúgy állnak e hozzá, a kérdés, hogy tipikus vékony, hosszúhajú, dekoratív lányként mennyire kell aggódni? Természetesen nem fogom mutogatni magam szándékosan, a tőlem telhetőt megteszem a védelemért, de nem tudom ott mennyire nyomulósak emberek. Egyébként viszonylag központi helyen leszünk, ahol sok a turista.

2021. szept. 9. 09:32
1 2
 11/18 anonim válasza:
68%

Turista részen amit szeretnél. Nem annyira turista részen pedig a te kockázat vállalásod.

Ha a nyári ruhatárad használod lehet megfüttyögnek. Ha rendesen felöltözöl konzervativba, test takarósba, jóval valószínűtlenebb az utóbbi. Igazából ennyi. Ez alapján te döntöd el, hogy miképp öltözöl.

2021. szept. 10. 08:55
 12/18 anonim válasza:
73%
Hát én mikor voltam, ki sem tettem a lábamat a szállodából, meg a partról. Jó meleg volt akkor is, nyári ruhában voltam, semmi nem történt, mivel turisták voltak nagyrészt ott is.
2021. szept. 10. 14:32
 13/18 anonim válasza:
13%
Ők ehhez vannak hozzászokva, mi meg nem, ezért nem értettem ezt a beszólást, mert felesleges volt szerintem.
2021. szept. 10. 15:09
 14/18 anonim válasza:
41%
Szomorú, hogy itt tartunk még mindig, hogy a nőket még mindig kontroll alatt tartják ott, és akarják is tartani.
2021. szept. 10. 15:24
 15/18 anonim válasza:
11%
12-es és kit érdekelnek a helyi nők? 😂😂
2021. szept. 10. 16:34
 16/18 anonim ***** válasza:
40%
A 15-ösnél a pont!
2021. szept. 10. 16:40
 17/18 anonim válasza:
90%

Amúgy tapasztalataim szerint Egyiptomban jóval tűrhetőbb a kánikula, mint itthon, mert nem párás a levegő. Száraz levegőben pedig kevésbé izzadunk.

Amúgy én is az arany középutat javaslom: turistahelyen légy, ahogy jól esik, helyiek által lakott területen viszont érdemes megadni a tiszteletet. Én könnyű indiai boltos nadrágokat hordtam toppal, vállat-kart fedő lebernyeggel (ami jót is tett a leégés ellen :D).

Amúgy engem semmilyen inzultus nem ért, pedig jöttem-mentem egyedül, Uberrel is. Az volt a tapasztalatom, hogy nyitottak, kommunikatívak és tisztelettudóak velem. Ami fura lehet, hogy a kisebb városokban fotózkodni akarhatnak veled... Mert náluk egzotikumnak számít az "idegenek" megjelenése. Erre érdemes felkészülni, hogy hogy reagálnál hasonló helyzetben.

Jó utat! :)

2021. szept. 10. 16:54
 18/18 A kérdező kommentje:
Sziasztok! Elfelejtettem, hogy tettem ki kérdést.:D minden rendben volt, nagyon nagyon kedvesek voltak a helyiek, persze megtiszteltem őket minden téren. Alkudozás tárgya voltam ugyan, meg bámészkodás, dudálgatás, néhány beszólás is volt de nem a magyar kategória. Abszolút pozitív csalódás volt. Persze no go zónába nem nagyon mentünk, ezt úgy kell nézni. Ajánlani tudom csak.😊
2021. okt. 7. 00:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!