Szenegálnak miért nincs hivatalosan saját tengerpartja, (holott földrajzilag tengerparti ország,) és miért nem hozzá tartozik egy nagy folyó?
Szenegál térképe nagyon furcsa. A határvonal közvetlenül a tengerpart mentén húzódik, tehát az Atlanti Óceán már hivatalosan nem tartozik az országhoz, példátlan módon nincsenek az országhoz tartozó "fennségvizei". A google street view azt mutatja, hogy a tenger előtt egy magas kőfal zárja el az utat.
Ha lehet, még ennél is furcsább, hogy a legnagyobb folyó körül is határ húzódik, mind a két partján, azaz a folyó maga nem az országé.
Mivel "érdemelték ki" ezt a példátlan, abszurd büntetést, hogy nem lehet vízpartjuk? Sehol nem láttam még ilyent más országnál.
(Egyiptom is katonai erőszakkal kényszeríti Szomáliát, hogy ne használja a folyóvizet, mert különben elapadna a Nílus, Szomáliáben ezért van állandó aszály és éhezés, de magát a folyót még ott se kerítették körbe országhatárral.)
Ezt honnan szedted?
531 km hosszú tengerpartja van.
1. A térkép szerint a part mellett van a hivatalos országhatár, és nem a nyílt vizen, mint minden más tengerparti ország esetében. Földrajzilag persze van tengerpart, de úgy tűnik, hogy az nem az övék.
2. Gambia folyónak hívják? Én ezt készséggel elhiszem, de a nevétől még nem értem, hogy egy folyó miatt miért kellett egy külön önálló országot leválasztani az ország kellős közepéből.
:)
Most keress már rá Olaszországra vagy Algériára. Szerinted nekik sincs tengerpartjuk?
Attól, hogy a Google Maps körberajzolja neked az országot még nem jelenti azt, hogy nincsenek felségvizeik :DDD
Minden országgal ezt teszi, ha még nem vetted volna észre.
8,9 ja oké :D
Egyébként láttam egy klipet is közben, ahol egy szenegáli lány csak létráról ágaskodva nézhette meg a tengert.
Meg egy olyan street view képet, amin egy magas kőfal miatt nem lehetett kijutni a vízhez.
Szóval még mindig össze vagyok zavarodva.
Meg a folyó akkor is tényleg ki van kanyarítva az országból, az is abszurd
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!