Kezdőoldal » Utazás » Afrika » Miért olyan mérhetetlenül...

Miért olyan mérhetetlenül drága Afrika?

Figyelt kérdés

Voltam szinte minden kontinensen (Afrikát és Antarktiszt leszámítva,) és nézegettünk egyes helyeket, hát öcsém ledöbbentünk

Tengerparti hotelek ilyen 50-120 ezer forinttól, éttermek is simán meghaladják a Görög

Országok amiket néztünk : Benin, Cote Divoire, Nigéria, Ghana

2020. szept. 30. 12:14
1 2 3 4
 11/31 A kérdező kommentje:

És most kovid esetén is elviszik?

Ki az, aki ennyiért kiveszi?

És Indonéziában nem járnak gazdagok? Ott nem telik 100 dollárra egy éjszakára?

2020. szept. 30. 13:15
 12/31 anonim ***** válasza:
94%
Az európai turista igényeinek megfelelő szálláshelyből szerteágazó okok miatt hiány van. Az ahhoz szükséges nyersanyagok, szaktudás, stb. hiánycikk Afrikában, így igencsak meg kell ezeket fizetni, a tőkeakkumuláció is máshogy alakul, de legalábbis akinek van pénze, nem feltétlen helyben fektet minőségi szálláshelyek építésébe. Így aztán kis kínálat van, meg aránylag fizetőképes kereslet.
2020. szept. 30. 13:18
 13/31 anonim ***** válasza:
54%

ma 13:08

A kérdésen nincs mit érteni mert nincs értelme, erre próbáltalak finoman rávezetni. Azt állítod hogy "az átlag sokkal drágább" Ázsiában. Erre írom hogy ezt így nem lehet kijelenteni. Ezt az állítást arra alapozod hogy "anno 15ezer forintot fizettél egy éjszakára kettőtöknek" Indonéziában, már ne is haragudj de ez nem egy perdöntő adat, ami alapján azt lehet mondani hogy Ázsiában az átlag szálloda kétszer olyan drága, mint Afrikában. Ezért kértem hogy mutass egy példát, mert az hogy "anno" mi volt, az nem egy olyan példa amiről ma érdemes beszélgetni.

És azt se véletlenül írtam hogy az "átlag" meg a "luxus" definíciója is mindenkinél más, arról már nem is beszélve hogy Afrika meg Ázsia is elég nagy, tehát nem is tudom hogy van-e értelme a kettőt így egészében összehasonlítani.

Szintén nem beszélve a COVID-ról és arról hogy a szállodák alig üzemelnek mert le vannak zárva a határok, úgyhogy bármi is van most, az nem azt jelenti hogy ugyanez volt vagy lesz.

2020. szept. 30. 13:22
 14/31 anonim ***** válasza:
88%

Nagyon rá vagy gyógyulva erre az ázsia vs afrika dologra. Az árat a piac határozza meg. Ha indonéziában nem olyan drága egy azonos szolgáltatásokat nyújtó hotel akkor az azért van mert a piac ott nem fizeti meg.

Néhány lehetséges ok:

- sokkal jobb az infrastruktúra és azonos szolgáltatást olcsóbban lehet előállítani

- nagyobb a forgalom

- nagyobb a verseny

- jobb a közbiztonság

stb

Ha azon akarsz filozofálni, hogy nade itt miért fizeti meg ott meg miért nem akkor jó szórakozást, de szerintem sokkal egyszerűbb ha elfogadod.

2020. szept. 30. 13:23
 15/31 A kérdező kommentje:
Brazília szerintem mindenki egyet ért azzal, hogy veszélyesebb Afrika nagy réséznél, és igen, olcsóbb sokkal minden ,mint Elefántcsontparton.
2020. szept. 30. 13:29
 16/31 anonim ***** válasza:
30%
Azért drága b. meg, hogy az árral már eleve kiszűrjék az ilyen csóringer agresszív bunkókat.
2020. szept. 30. 13:45
 17/31 anonim ***** válasza:
33%
Te még a szádbarágott példákat sem akarod megérteni. További jó hőbörgést.
2020. szept. 30. 13:46
 18/31 A kérdező kommentje:

Na megjött a proli erősítés.

Jó volt a Balatonon?

2020. szept. 30. 14:03
 19/31 A kérdező kommentje:

Csóringer? Vagy inkább megfontolt...

És ne aggódj, lesznek itt még bőséges aggreszív bunkók is

2020. szept. 30. 14:04
 20/31 anonim ***** válasza:

kereslet - kínálat

ez határozza meg az árat. Mindenben, mindenhol.

2020. szept. 30. 14:04
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!