Egyiptomról tapasztalatok?
A tenger májustól novemberig alkalmas strandolásra. Az ország elég olcsó, de a turizmushoz kapcsolódó szolgáltatások (belépők, turistáknak szervezett kirándulások) gyakran európai áron vannak.
Mostanában nem tartják biztonságosnak, szóval csak óvatosan érdemes mozogni. Ha még nem jártatok ilyen kaotikus országban, inkább ne menjetek, vagy fizessetek be társasútra, ahol gyakran katonai kísérettel, biztonságosabban utazhattok. A nyaralóhelyeket a katonaság szigorúan őrzi, azok szerintem elég biztonságosak.
Én még az arab tavasz előtt bejártam több ütemben az országot, barátokkal, hátizsákos turistaként busszal-vonattal, mostanság nem biztos, hogy így nekivágnék. De lehet, hogy csak öregszem :-)
"Ha piramisok, akkor Hurgada"
Végül is csak alig 500 km-re vannak egymástól. Sose értettem, hogy akit a kultúra is érdekel Egyiptomban, az miért a lehető legmesszebb száll meg mindentől, aztán fizeti ezeket a napi 8-10 óra buszozással járó fakultatív utakat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!