Miért érdemes Afrikába menni?
Nagyon sokszor hallani hogy "dél afrikai házában történt ez meg az", vagy ott vett házat, oda utazott.
De miért? Ez Dél Afrika melyik része? Miért költöznek oda? Milyenek ott az árak, fizetések, közbiztonság?
Miért érdemes Afrikába költözni?
+
vannak nagyon szép tájak, történelmi emlékek
olcsóbb az élet, mint Európában
a legtöbb országban a tél ismeretlen fogalom
sok a tengerpart (bár a legtöbb nincs normálisan kiépülve)
változatos állatvilág
-
betegségek széles tárháza (tífusz, kolera, ebola, malária stb.)
fejletlen infrastruktúra (internet nehézkes, közutak vacakok, autópálya sem gyakori, épületek leromlottsága)
a négerek "nemtörődömsége", teljesen más mentalitásuk van, esetleg ki is nézhetnek fehér voltod miatt
gyakori bűnözés
korrupció
polgárháborúk
munkalehetőség hiánya
szegénység (komplett országok vannak, amelyekhez képest Észak-Borsod is Szilícium-völgy)
veszélyes állatok (szúnyog, oroszlán, orrszarvú, kígyó stb.)
Afrika nem egy ország. Dél-Afrika sem. Közbiztonság, árak, stb. országonként változóak. Annak normális, élhető helyek, és vannak olyan helyek, ahova nem ajánlatos még turistaként sem utazni.
Ha a Dél-Afrikai Köztársaságra gondoltál, akkor nem ajánlom, hogy odaköltözz. A közbiztonság folyamatosan romlik. Kb. mint Brazíliában, a fehér, normális életet élő emberek zárt lakóparkokban élnek, és nem tanácsos másfele mászkálni.
5# "Na megint álmodozik a 12 éves kisgyerek. Dél afrikába akar költözni, de egy fillére sincs. Előbb talán végezd el az iskolát!"
12 már jócskán elmúltam, azóta kijártam egy műszaki egyetemet ( BSc+MSc ) és vállakozó lettem :)
Ettől függetlenül akármilyen hihetetlen, nekem is lehetnek hiányosak az információim, pl: Afrikáról. De elárulom, Dél-Amerikáról és Közép-Ázsiáról is. A földrajz sose volt az erősségem, szerencsére soha nem is kellett használnom.
Hát pedig elég gyerekesen gondolkozól.
Ja persze, itt mindenki mérnök, orvos, meg jól menő vállalkozó XD
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!