Mit adjak 18. szülinapi ajándéknak a best firendemnek?
Egy angol-magyar szótárt. Még szüksége lehet rá.
Pro tipp: idegennyelvű nem jövevény szavaknál a toldalékot kötőjellel választjuk el a szótőtől.
Ettől eltekintve: Ha te sem ismered akkor mi honnan ismerjük? :D Nincs külön ajándék introvertált személyeknek. XD Egyik barátomnak pl thaiföldel kapcsolatos cuccok bármikor jöhetnek, én a lego-kat gyűjtöm életre-halálra. Kérdezd meg tőle.
"nem szeret semmi konkrétat"
Ebben az esetben adj neki valami általánost.
.
Ha te nem ismered annyira, hogy itt kérdesősködsz, hogyan tudnánk válaszolni mi, akik eddig azt sem tudtuk, hogy a világon van?
"idegennyelvű nem jövevény szavaknál a toldalékot kötőjellel választjuk el a szótőtől."
Egy angol-magyar szótár nem fogja kiirtani ezt a tévhitet, ehhez magyar helyesírási szótár kell. Ha ejtjük a szóvégi hangot, nem kell kötőjel (Johnnynak, Thomasszal, friendemnek), ha nem ejtjük, kell (Marie-val, Bordeaux-ban). Persze sokan nem merik eldönteni, mit hogy ejtsenek, ebből lesz a sok "Lara-val", "Jerry-nek", "whisky-ben".
Ha nem ismerném, honnan tudnám hogy nem kötődik semmihez? :D Régebben voltak dolgok amiket szeretett, de mára teljesen antiszociális lett :)
Úgy bírom mikor nem tudtok semmit, de támadtok :) plusz egy egyszerű kérdés volt, amire én hetekig kerestem a választ :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!