Kezdőoldal » Ünnepek » Születésnap » Hogy mondjam udvariasan, hogy...

Hogy mondjam udvariasan, hogy nem fizetek?

Figyelt kérdés
A barátnőim szerveznek egy meglepi bulit és ebbe én is beszálltam. De! Az utolsó pillanatban derült ki, hogy nem csak ajándékot meg piát kell vinni, hanem egy nagyobb összeget is tornára meg ilyenekre. De az a lány nekem nem is jó barátnőm. Kedvelem.. De na. Hogy mondjam nekik, hogy nem fizetek?

2015. júl. 5. 09:17
 1/3 2xSü válasza:

Kb. úgy, ahogy a kérdésben leírtad. Megmondod, hogy az utolsó pillanatban derült ki, hogy ennek extra költségei vannak az ajándékon és a pián kívül, amit anyagi helyzeted miatt nem tudsz bevállalni. Illetve annyira nem is szeretnél, lévén az ünnepeltet ismered és kedveled ugyan, de annyira nem jó barátod, hogy ekkora összeget szánj a születésnapjára. Persze megtehetted volna, hogy akkor nem mész el, de akkor meg az ajándékra, piára dobtál volna ki feleslegesen pénzt, és ezt a kárt nem akartad bevállalni azért, mert valaki rosszul szervezte meg az egészet. Legyen ez az szervező külön ügylete. Normális esetben ilyenkor előre megbeszéljük, hogy veszünk tortát, annak lesz egy költsége, és ha mindenki rábólint, utána rendeljük meg.

Meg kérdés, hogy mekkora összegről van szó. Oké, egy méltányos összeg még jogos lehet, hiszen a bulinak a pián kívül is vannak járulékos költsége, márpedig te ott voltál, jól érezted magad, vagy legalábbis a lehetőséged megvolt rá. Tehát te is kaptál valamit, nem csak adtál. Szóval pár ezer forinttal való beszállást megtagadni azért nem lenne túl szép dolog.

2015. júl. 5. 09:54
 2/3 anonim ***** válasza:
Plusz számíts arra, hogy ha nem fizetsz, a többiekkel igencsak megromlik majd a kapcsolatod, lévén nekik így többet kell majd fizetni
2015. júl. 5. 11:33
 3/3 anonim ***** válasza:

Én 2000-rig fizetnék, afelett mondanám, hogy ezt előtte kellett volna megbeszélni, mert az utólagos költség az így nem gyerebe. Persze Süsü szavaival, mert ő tud udvariasan fogalmazni, nem olyan bunkó mint én :D

De a másodiknak is igaza van, szóval mérlegelj.

2015. júl. 5. 12:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!