Kezdőoldal » Ünnepek » Születésnap » Egy torta a barátom szülinapjá...

Egy torta a barátom szülinapjára elég?

Figyelt kérdés

1 éve vagyunk együtt, tavaly mikor a szülinapja volt még csak 1 hónapja voltunk együtt, ezért nem tudtam minek örülne, így vettem neki 2 tábla csokit (mivel még abban sem voltam biztos, hogy mit szeret), illetve vettem egy fűzőt, combfixet, stb.. "amivel eltölthetett egy éjszakát".

Az én szülinapom 5 hónappal ezután volt, azaz már fél éve jártunk, de én csak egy tábla csokit kaptam tőle, pedig egyébként lenne pénze ajándékra és úgy gondolom fél év alatt meg lehet ismerni a másikat. Az egy éves évfordulónkra viszont megbeszéltük, hogy ne vegyünk egymásnak semmit, de ő vett nekem egy doboz bonbont.

Jövő héten lesz a születésnapja, ezért arra gondoltam, hogy mivel ő is mindig csak "ételt" vett nekem, egyszer kaptam tőle ezen kívül egy virágcsokrot, ezért én is "étellel" viszonoznám amit tőle kapok. Emiatt azt terveztem, hogy rendelek neki egy tortát, ami a kedvence. Így érezhetné, hogy figyelek rá és kap valamit, viszont nem érezném úgy, hogy többet adtam neki, mint kaptam, mert úgy gondolom, mégis csak a pasinak kellene először adnia.

Szerintetek elég lenne a kedvenc tortája vagy inkább mégis vegyek még mellé valamit?

21/N, 24/F

2014. nov. 8. 03:51
 1/10 anonim ***** válasza:
59%

Fél év után egy tábla csoki igencsak kevés, azt vesz azember a párjának csak úgy is, ha nincs semmi alkalom.

Kb így ismerkedtünk meg mi is, csak mi szülinapja után egy-két héttel, értelemszerüen nem kapott tőlem semmit, de én a szülinapomra elég értékes ajándékot+virágcsokor kaptam. Legközelebb persze én is viszonzom. És igazad van, a pasi adjon először.

Tehát elég a torta.

2014. nov. 8. 05:33
 2/10 anonim ***** válasza:

Teljesen jó az ötleted, és érthető hogy nem szeretnél egyéb tárggyal kedveskedni neki ha tudod hogy ő nem volt olyan figyelmes veled.

Egyébként én ebben a korban amiben ti vagytok szülinapra mindig valami közös élményt találtam ki. Libegőzés, állatkert, Margitsziget , Fürdő, Masszázs, különleges kiállítás jegy stb.

2014. nov. 8. 05:34
 3/10 anonim válasza:
85%
Nekem ez az egesz ajandekodosdi annyira Erőltetett. Ez az egesz az onzetlensegrol kellene hogy szóljon, arrol hogy örömöt okozz a másiknak. Nem egy üzleti ugy szerint hogy ha o ezt adta én is azt adom.. Ennek igy semmi értelme, fölösleges barmit ia adni ha nem szívből jon.
2014. nov. 8. 05:51
 4/10 anonim válasza:
67%

Nekem is nagyon vissszatetsző, h így jegyezgeted, h ő mikor mit adott, te mit adsz, ételt adott, ételt adsz, és még nem is te sütöd a tortát (legalább süsd meg! - akkor igazi érték lenne), ő adjon előbb nagyobbat, mert ő a pasi, de azért legyetek egyenrangúak a kapcsolatban, de ilyenkor ő a pasi. Jéééézusooooom! Amíg így méregetsz egy kapcsolatot, addig felejtsd el, h bármi komoly is lesz belőle...

Én a helyedben vennék neki amit gondolsz (nem ehető tárgyat), + sütnék neki egy egyszerűbb tortát.

36/N, 10 éve együtt a férjemmel, akit ha megkérdezel, fogalma sincs mikor van a szülinapom, kizárólag a sajátját és a lányunkét tudja. Se a szüleiét, se a tesójáét...

2014. nov. 8. 06:50
 5/10 A kérdező kommentje:

Lehet, hogy igazatok van a méregetéssel kapcsolatban.

Egyébként szoktam neki csinálni édességet, múlt héten egy nagy tányér tiramisut kapott, viszont a héten nem lesz időm sütni, na meg a cukrászdai szebb is és a Sacher torta a kedvence olyat meg nem tudok. Először sütni akartam de munka és suli mellett most nincs rá időm, így meg legalább a kedvencèt kapja.

2014. nov. 8. 07:18
 6/10 anonim válasza:

www.nosalty.hu/recept/sacher-torta-3-gyors

4-es vagyok

2014. nov. 8. 07:44
 7/10 anonim ***** válasza:
Elég proli dolog ez a fillérezgetés. Engem sosem érdekelt, hogy mit kaptam a páromtól, én mindig azt adtam neki, aminek tudom, hogy örül. Ez nála könyv. Legutóbbi szülinapjára egy könyvet kapott (300ftból megúsztam) és egy tortát.
2014. nov. 8. 07:55
 8/10 anonim ***** válasza:

Szerintem tökre nem az számít, hogy ki milyen értékben ad... Szeretettel kell gondolni a másikra. Ha egy tábla csokit ad, de szeretettel, az többet ér minden, kényszerből vásárolt aranyékszernél!

A torta jó ötlet, egy gesztus: tudod, mit szeret (figyelsz rá), tudod, hogy születésnapja lesz (jegyzed a dolgait), készülsz rá (főleg, ha te sütnéd, de ha rendeled, az sem rossz)...

2014. nov. 8. 08:03
 9/10 A kérdező kommentje:

Teljesen igazatok van!

Az a baj, hogy nem is nagyon tudom, hogy minek örülne, mert megvan mindene, ami szóba jöhetne, felesleges dologra meg nem akarok költeni csak azért, hogy adjak valamit, Közlekedésmérnöknek tanult, ebben a szakmában dolgozik, odavan a villamosokért és a vonatokért, metróért amúgy nézegettem ilyesmi jellegű ajándékokat már, de sajnos nem nagyon találtam semmit. Vonatos/villamosos könyvön is gondolkodtam, de az van neki elég sok még gyerekkorából is. Ezen kívül még szeret vásárolni ruhákat (ha bemegyünk egy ruhás boltba előtör belőle a "nő"), de egyedül nem mernék neki venni semmi ruha félét, hátha mégsem tetszik neki vagy nem jó a méret.

A kutyájának most szeretne venni kutyacipőt, ha elviszi futni akkor ne kopjon ki a tappancsa, ezért gondoltam arra is, hogy veszek kutyacipőt, de azt meg nem neki venném, hanem inkább a kutyának, szóval ez se lenne túl jó ajándék.

Azért is döntöttem a torta mellett, mert abban biztos vagyok, hogy szereti, tavaly amúgy sem volt tortája és így nem foghatok mellé.

2014. nov. 8. 15:42
 10/10 anonim válasza:
Szerintem elég a torta a barátod nem azért szeret mert veszel neki valamit
2015. máj. 31. 14:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!