Kezdőoldal » Ünnepek » Születésnap » Mit vegyek a nagymamám szülina...

Mit vegyek a nagymamám szülinapjára?

Figyelt kérdés

20éves kereső lány vagyok.

Mamám nemsokára betölti a 73. életévét, és most hétvégén lesz nála egy kis családi összejövetel.

Barátommal -elfelezve az összeget-szeretnénk venni neki valami hasznos dolgot, mivel én is mindig kapok Tőle, pedig nem jutna rá a kevés nyugdíjából.

Mindenképpen élelmiszert vagy hasonló értékes dolgot szeretnék venni neki, hiszen számára ez nagyon nagy segítség lenne, mert sok mindent nem tud megvenni.

Nem dohányzik, nem iszik, nem édesszájú (csokit sem eszi meg) csak kávézik olykor.

Szép csomagolásban szeretném neki átadni, segítenétek hogy mik azok, amik jók ajándékba (JÖHET TÖBB DOLOG IS!)

De nem akarom megsérteni meg megalázni sem.

TIPPEK???

2013. szept. 16. 15:16
 1/10 A kérdező kommentje:

anyum alapból pl kávét meg hasonló dolgokat szokott adni neki...és ezeknek mamám is jobban örül, mert ezek neki tényleg nagyon kellenek, és el is fogynak, és nem neki kell megvennie ezeket.

De kávé kilőve, mert azt már anyum vesz neki, meg még 1-2 konyhai eszközt is kap

Amugy azért szeretnék több dolgot adni mert egy nagy celofán tasakba szeretném átadni neki, masnival átkötve, szerintem így nem bántó meg nem kelt benne fura érzést.

Nem akarom, hogy azt higgye, hogy sajnáljuk, szóval értitek...

2013. szept. 16. 15:19
 2/10 anonim válasza:

Értékben mennyire gondoltál?

Mit szólnál olyasmihoz, hogy felsorolsz egy csomó kaját, kedvencedet vagy amit szeretsz, megveszed a tartós hozzávalókat és együtt adod oda azzal, hogy sokszor annyi évig éljen még, amennyi idő alatt neked ezt mind-mind meg tudja főzni. Najó, ez kevésbé magyar mondat volt, de ha tetszik az ötlet, még átgondolhatod.

Hasznos élelmiszer neki tészta, liszt, cukor stb., tehát ilyesmik lennének, amit nehéz is hazacipelni a boltból.

Vagy mi lenne, ha adnál neki ajándékot, de ezentúl néha bevásárolnál neki, ha mész?

Ajándék lehet egy jó meleg zokni, kézimunkás dolgok, váza, szép törölköző, illatos szappan, természetes szappan stb.

2013. szept. 16. 15:22
 3/10 anonim ***** válasza:
Ajándékcsomagot köttetnék. Az szép is, és régen hagyomány is volt. Az ajándékcsomagba pedig bármit beletehettek, ami ehető. Kávé, tea, kakaó, keksz, szép dobozú kockacukor, és még amit gondoltok.
2013. szept. 16. 15:32
 4/10 anonim ***** válasza:
3. válaszoló vagyok. Tehetsz még a csomagba fűszereket, szalámit, egyszóval mindent, ami nem romlandó.
2013. szept. 16. 15:42
 5/10 anonim ***** válasza:

A helyedben jó minőségű, számára nem megfizethető szalámirudat, füstölt sonkát, finom francia sajtot, szálas zöld/fekteteafüvet tennék bele, esetleg pirospaprikát, mézet (vannak ezek a magvas-aszalt gyümölcsös mézek pl., istenien mutatnak és nagyon finomak), lekvárt (már ha nem készít ilyesmit otthon magának), száraztésztát, stb.

Ha szereti, akkor mogyorót, mandulát, diót is tennék bele, ezeket nagyon szépen be lehet csomagolni és sajnos nem olcsók, viszont süteménybe annál finomabbak!

Ha van kedvenc gyümölcse, ami esetleg drága számára, pl. szőlő vagy épp szilva, akkor abból is vennék szépeket mindenképp!

2013. szept. 16. 15:49
 6/10 anonim válasza:
Aszalt gyümölcsök? Ilyenkor ősszel úgyis csökkenek a vitaminkészleteink, neki meg a kora miatt is jó lenne a téli sok vitamin.
2013. szept. 16. 15:57
 7/10 anonim válasza:
Nem tudom milyen összegben gondoltad, de esetleg tehetnél bele egy kis üveg parfümöt is. A rossmannban lehet venni egész olcsón, pl a piros Charlie-t szokták szeretni az idősebb hölgyek. Ha jár templomba, vagy ide oda, az én nagymamám szívesen fúj magára valamit, és ezt magának tuti nem veszi meg.
2013. szept. 16. 16:08
 8/10 anonim válasza:
Vagy vehetsz vitamint is neki. Vagy általános multivitamint, vagy ha van valami konkrét betegsége, akkor arra való gyógynövény kapszulát herbáriában. Nagyon sokféle van.
2013. szept. 16. 16:10
 9/10 A kérdező kommentje:

köszönöm szépen a tippeket.

a szemével van baj, azt hiszem azt nemsokára meg is műtik neki.

Parfümöt egyáltalán nem használ, de most eszembe jutott a hajlakk azt szereti, mindig a frizkóját rendezgeti :)

Az aszalt gyümölcs jó ötlet, gondoltam még:

-különlegesebb joghurtokra-többfélére (hűtőbe úgyis beteszi és nagyon szereti őket )

-müzlire (szereti)

-kockacukor

-kakaó

-sajtok (szereti őket)

-és amiket ti is írtatok még

De ma este megyek át hozzá, kicsit "szétnézek" hogy miket használ, vagy miket fogyaszt és mire lehet szüksége:)

2013. szept. 16. 16:44
 10/10 anonim ***** válasza:
Lenkei multivitamint vegyél neki.
2013. szept. 21. 16:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!