Ezt hogy lehetne megoldani?
Figyelt kérdés
Párom szülinapjára a haverja kitalált egy szivatós, élménydús, de iszonyú drága ajándékot. Ő az ötletgazda, de én finanszíroznám. Hogy lehet ezt megoldani, mert így én "csak" a pénzt adom hozzá? És együtt adjuk át az ajándékot... Jó ötletnek tartom, de az arányok nem tetszenek. Drága és én fizetem élete egyik legnagyobb élményét, amit nem én találtam ki. És ő úgy fogja érzékelni, hogy "tőlünk kapta".2013. aug. 24. 08:43
1/2 anonim válasza:
"Drága és én fizetem élete egyik legnagyobb élményét, amit nem én találtam ki."
Na és? Szorulj már kicsit háttérbe és az legyen fontos, hogy a párodnak jólessen az ajándék, nem az, hogy ügyvéddel lepapírozzátok, hogy ki milyen arányban vette ki a részét az ajándékból, ezért kinek milyen arányban kell hálálkodnia a pasidnak. "Ez a mi ajándékunk neked" és ennyi, nem kell részletes kimutatást az orra elé rakni.
(És hogy magamat is dicsőítsem, én voltam már annyira önzetlen, hogy megsúgtam a párom nővérének, hogy mit vegyen, pedig szuper ajándékötlet volt, elraktározhattam volna magamnak későbbre. És átadás után nem tolakodtam oda, hogy "AZ ÉN ÖTLETEM VOLT, ÉN FIGYELEK RÁD ENNYIRE!"
2/2 anonim válasza:
Nekem is fura lenne hogy a haverja úgy állna ott, hogy a kettőtök ajándéka és nem ad bele semmit. Ezt akkor mondhatná ha fizetné a felét még ha az ő ötlete is volt. Beszéld meg vele vagy találj ki valami mást. Szerintem se korrekt még ha kicsinyesnek is tűnik - főleg hogy méregdrága dologról van szó. Nem mindegy hogy egy pár forintnak a felét nem állja valaki vagy mondjuk egy több tízezres ajándéknak. Szerintem a haver az aki "ingyen" akarja megúszni a dolgokat. Nem is tudom hogyan képzeli?
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!