15. szülinapomon bulit szeretnék. Mit javasoltok milyen legyen? Egy pár barátra gondoltam. Olyan buli amiről szívesen beszél mindenki. L
Ha többen lesztek, akkor valami társas jó ötlet lehet, igaz, hogy az Activity egy régi játék, de nekem a mai napig a kedvencem. Vagy karaokezhattok, a youtube-on vannak fenn számok. Illetve van ez a játék, amit egy barátoméknál játszottam, nagyon vicces volt:
Előkészület
1. Több csoportra oszlotok, legalább 2 fős legyen a csoport
2. Kis papírcetlikre (jó sokra) írtok fel szavakat, ami csak eszetekbe jut: villanyszerelő, metafora, kék, okos- egy szóval bármilyen szófajú szó lehet. Ez beleteszitek egy tálba
Játék
1. kör- beszéd
Az első játékos húz egy cetlit, és körülírja a szót, a társainak pedig ki kell találni, erre 1 perc áll rendelkezésre. Ha kitalálták, akkor húzhat egy újat, amíg az 1 perc le nem telik. Ha minden csoport sorra került, akkor újra az első csoport jön, de most egy másik játékos beszél. Ez addig megy, míg az utolsó cetli is elfogy. A kör végén össze kell számolni, melyik csapat hány cetlit gyűjtött.
Ha valaki nem tudja az adott szót elmagyarázni, passzolni is lehet, ilyenkor vissza kell tenni a cetlit, hogy más kihúzhassa, és le kell vonni a csapattól a végén 1 pontot minden passzolásért.
2. Kör-asszociáció
Innentől lesz érdekes a játék. A cetliket visszateszitek a tálba. A játék ugyanúgy folyik, mint fent leírtam, de most nem körülírni kell a szót, hanem egy szót kell mondani, amiről asszociálnak a társak, hogy az előző körből melyik szó lehet. Ezért kell figyelni a többi csapat játékát is, mert könnyen lehet, hogy azt a szót húzod ki asszociációnál, amit mások írtak körül. A kör végén megszámolni, ki hány cetlit gyűjtött.
3. kör- mutogatás
Ismét vissza kell tenni papírokat, minden ugyanúgy folyik, de most mutogatni kell.
A végén az a csapat győz, aki a legtöbb szót kitalálta :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!