14 éves fiúnak a születésnapjára valami ötlet?
Unokaöcsémről van szó, két hét múlva lesz 14 éves. Valami könyvre gondoltam, de nem tudom, mi illene hozzá és a korához. 14 éves lánynak könnyebben találnék :) Tudtok ajánlani valamit?
Napi szinten teniszezik, kevésbé megy jól neki, viszont imádja. A teniszfelszerelések meg cuccok marha drágák, és azokat megkapja a szüleitől...
Lehet több könyv, olyan 10 ezer Ft körül gondoltam az ajándékot. Vagy esetleg egy jó társas? 12 éves öccse van, szeretnek társasozni, érdeklődnek a stratégiai játékok iránt (tehát egy Monopolynál vagy Ki nevet a végén?-nél bonyolultabb legyen).
Köszönöm a tippeket!
Szerintem ne könyvet vegyél. Én is 14 éves vagyok, de nem öülnék ha könyvet kapnék, mert csak egy könyvet szeretek, a Harry Pottert, de azt meg már háromszor olvastam :D
Ha mindenképp könyvet akarsz, akkor valami érdekeset, mondjuk guiness rekordok könyve, ennek a testvér, valami hiszed vagy sem. Asszem. :D
Nekem mostanában a Dixit jön be legjobban. Ez mondjuk nem kifejezetten gyerekjáték, de gyerekeknek is jó, szerintem szülőket is könnyebb berántani, pontozás nélkül is igen szórakoztató.
Egyébként 14 évesen én már mernék neki valami komolyabb olvasmányt is adni, mint a Védett Férfiak, vagy Csáth Géza-kötet, vagy ha még lehet valahonnan szerezni, én nagyon szerettem anno Kepes András válogatását fiatal magyar írók novelláiból (van világirodalmi és magyar irodalmi válogatás is, de a fiatal magyar írós magasaan a legizgalmasabb, hiszen ezek még mind igen aktív írók)
Ha katonás dolgokra nyitott, akkor lehet a Híd a Kwai folyón is akár. De pl könyvben személyes kedvencem a Hét év Tibetben, szerintem kb hasonló korú lehettem, amikor olvastam és élveztem. Ugye azt egy hegymászó írta (és élte meg), úgyhogy sportolóként lehet hogy tudja értékelni majd és hát mondanom se kell, hogy még több szempontból is egy különleges könyv.
Aztán... Állatfarm. Én nem annyira szerettem, de egyszer mindenkinek el kell olvasnia és tény, hogy könnyen emészthető. 1984...
Ha nyitott a komoly stratégiai játékokra, akkor egy komolyabb GO-készletet is tudok ajánlani. Könnyen meg lehet érteni a szabályait, de még messzebb vezet összetettségében, mint a sakk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!