Kezdőoldal » Ünnepek » Születésnap » Mit gondoltok a boldog nemszül...

Mit gondoltok a boldog nemszületésnapról? Ti ünneplitek?

Figyelt kérdés
2024. júl. 9. 12:41
1 2
 11/16 Senior Séf ***** válasza:
65%
Minden reggel ébredéskor pár percig ünneplem a hátralevő életem első napját.
2024. júl. 11. 15:48
 12/16 anonim ***** válasza:
0%

Mindenkinek, egész életében csak egyetlen születésnapja van, amikor megszületik. Az a születési napja.

Az összes többi, az csak a túlélés évfordulója.

2024. júl. 12. 04:37
 13/16 Thunderfairy ***** válasza:
24%
Milyen hülyeségek lesznek még kitalálva???
2024. júl. 12. 23:27
 14/16 anonim ***** válasza:
100%

Lehet, hogy a kérdést poénnak szántad, de lehet neki egy elég mély filozófiai töltete is...

Még egy karácsony előtt hallottam azt hiszem Presser Gábortól vagy Zorántól, hogy borzasztónak tartja, hogy a modern, felgyorsult világban külön alkalmak kellenek ahhoz, hogy szeressünk, hogy a családot ünnepeljük stb., a hétköznapokat pedig csak túl próbáljuk élni. Ő éppen ezen megfontolásból szokott boldog hétköznapot kívánni barátainak, családjának, ismerőseinek. El nem tudom mondani, hogy mennyire igaza van... Pláne ma, amikor már ünnepekből sincs túl sok. Sokan húsvétkor is inkább lelépnek otthonról, minthogy valóbban megünnepeljék a családdal, barátokkal egy szép alkalommal. Sőt, a karácsony is sok helyen csak az álszenteskedésről szól: közvetlen szenteste után már legszívesebben megfojtanák egymást egy kanál vízben, de azért a családi fotón megy a vigyorgás, hogy lássa mindenki, hogy ők aztán nagyon ünneplik a szeretetet, a szerelmet stb., mikor mit. Nem rossz, hogy vannak ünnepek, amelyek megkoronázzák az életünket vagy az évet, de fontos, hogy megtanuljuk ünnepélyes alkalomnak érezni az élet legapróbb örömeit is. Fontos, hogy a szürke hétköznapokba is magunkkal vigyük az ünnepek szellemét. Ne csak születésnapokon és karácsonykor adjunk valakinek ajándékot, ne csak ilyenkor öleljük meg egymást stb., hanem igazából bármikor, bármilyen alkalomból! Ne csak ilyenkor fejezzük ki a szeretetünket, mert néha már késő máskor is kifejezni...

Minden nap ünnep valamilyen formában! :-) Boldog nemszületésnapot és boldog születésnapot, boldog névnapot és boldog nemnévnapot, de mindenek előtt boldog hétköznapot és ünnepet mindenkinek! :-)

2024. júl. 14. 16:22
 15/16 A kérdező kommentje:
Boldog nem valentin napot!
2024. júl. 14. 16:31
 16/16 anonim ***** válasza:
Erről az a beszólás jutott eszembe, hogy én két alkalommal iszom egy évben: amikor szülinapom van, meg amikor nincs.
2024. júl. 19. 13:18
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!