Kezdőoldal » Ünnepek » Születésnap » Miért vártok ünneplést,...

Miért vártok ünneplést, ajándékot születésnapotokra?

Figyelt kérdés

Ahhoz, hogy megszüless, neked semmi tennivalód nem volt.

Anyád hónapokig hordott pocakjában, sok kényelmetlenséget/kellemetlenséget eltűrve, aztán kínok és fájdalmak közt megszült.

Ha te vársz ajándékot ezen az évfordulón, mondasz-e köszönetet anyádnak?

2022. febr. 23. 11:26
1 2
 1/11 anonim válasza:
100%

Én is adok anyám születésnapjára ajándékot, pedig a születéséhez abszolút semmi közöm. Minden ember megajándékozza a szeretteit a szerette születésnapján. Szóval szerintem normális ha vársz ajándékot. És igen megköszönöm.

Miért kérdezed? Nem köszöntöttek fel?

2022. febr. 23. 12:37
 2/11 A kérdező kommentje:
Fel szoktak köszönteni, de minden olyan alkalomkor megjegyzem: anyámé az érdem.
2022. febr. 23. 13:15
 3/11 anonim válasza:
100%
Ennyi erővel az anyád tulajdona vagy. Az alapján amit te mondasz.
2022. febr. 23. 13:21
 4/11 A kérdező kommentje:

Hogyan lennék tulajdona?

Anyád/apádé az érdem, hogy ruháztak etettek, taníttattak, hogy ide kommentelhess - ám még sem vagy tulajdonuk.

2022. febr. 23. 17:03
 5/11 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező, arra, amit te írsz, ott van az anyák napja.

Születésnapon azt ünnepeljük, hogy egy évvel idősebbek lettünk.

2022. febr. 23. 18:24
 6/11 anonim ***** válasza:
100%
Tessék, Isten vagy, itt egy hold.
2022. febr. 23. 20:39
 7/11 anonim ***** válasza:

Just Vidman! :D

Nemrég különben vagy itt, vagy Fb-n olvastam egy bejegyzést, hogy vannak anyák, akik elvárják a gyerekeiktől, hogy a születésnapjukon hálából őt is köszöntsék fel.

Én nem szeretek ajándékot kapni, viszont szivesen adok, szóval én nem várom el.

2022. febr. 23. 23:21
 8/11 A kérdező kommentje:

Talán félreérthetően fogalmaztam kérdésem.

Helyesen így lenne: "Miért VÁRTOK ünneplést, ajándékot születésnapotokra?"

Ha elvárod, hogy ünnepeljenek, akkor azt a személyt is megilleti az ünneplés, aki nélkül veletek sem történne meg.

2022. febr. 24. 08:47
 9/11 anonim ***** válasza:
100%

Apám nélkül sem történt volna meg, aztán az apák napja még csak nem is egy igazán elterjedt ünnep. Sőt, a nagyszüleim, dédszüleim (stb.) nélkül sem lennék itt. Igen, egy anya 9 hónapig hordja a gyerekét, de akit mondjuk csak megszültek, majd eldobtak, esetleg egész életében bántalmaztak, megaláztak, az vajon mennyire szeretné ünnepelni az anyját? Nem kérte, hogy megszülessen. Alapból elég fájdalmas lehet egy ilyen gyerekkorba belegondolni, biztos csak az hiányzik nekik, hogy a születésnapjukon külön ezzel foglalkozzanak.

Vagy például egy diplomaosztón szerinted oda kéne menni minden egyes egyetemi oktatóhoz egy virágcsokorral a kezedben, és hálálkodni a 3-5-akárhány éves munkájukért, hiszen nélkülük nem kapnál diplomát? Esetleg az Oktatási Hivatal munkatársait is fel kéne keresni, akik nélkül fel sem vettek volna az egyetemre? Ne essünk már túlzásba... Van különbség aközött, hogy alapvetően hálás az ember valamiért, és ha úgy adódik, megköszöni, meg aközött, hogy teátrális gesztusokat tesz olyan esetekben, amikor alapból nem indokolt és társadalmilag nem elvárt.

Ajándékot, ünneplést pedig nem várok el senkitől. Ha egy szerettem felköszönt, akkor nem arra fog gondolni, hogy "jaj de jó, hogy xy-t megszülte az anyja", hanem arra, hogy kifejezze egy családtag/barát iránt érzett szeretetét, és az elmúlt éveket ünnepelje. Én pedig nagyon szépen meg fogom köszönni neki. De nem fogok előzetesen elvárni semmit, mint ahogy anyám sem vár el semmit tőlem. Az anyák napja ellenben pontosan azért lett kitalálva, hogy az anyákat ünnepeljük, (az esetek többségében) teljesen jogosan egyébként. De a születésnap arról az emberről szól, aki aznap született, ezért pl. anyám születésnapján őt fogom felköszönteni, nem a nagyanyámat.

2022. febr. 24. 09:45
 10/11 NTBS ***** válasza:
Én sose vártam el. Ha kaptam örültem.
2022. febr. 28. 15:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!