Születésnapi meghívót mennyi idővel az esemény előtt illik átadni?
Most gyereked szülinapi ünnepléséről van szó, amire hívhatja a barátait?
Nos, gyerekeim óvodájában, iskolájában a társai papír alapon szokták átadni. Gyerek a gyereknek. Rajta van a szülő telefonszáma, amin visszajelzést kérnek, hogy jön-e a meghívott.
Célszerű legalább egy-másfél héttel előtte átadni. Hagyni kell 3-4 napot a visszajelzésre, és neked is jó, ha már több nappal előtte tudod, 3 vagy 13 gyerek fog jönni (akár saját házatokba, akár bérelt helyre szervezed). Ráadásul, aki jön, annak (vagyis a szülőnek) ajándékról is gondoskodnia kell, úgyhogy azért is illik hagyni időt, hogy legyen ideje kitalálni és venni valamit.
Én mindig egy héttel előbb adtam oda (igaz, akkor még nem volt Facebook), de az enyém mindig szünetre esett, akkor azért több idő van ajándékot venni, tervezni stb. Szerintem másfél-2 hét célszerű, ha nálad nem ez a helyzet.
A leírásból ítélve még kicsi a gyereked, szóval ha van is telefonja, inkább a te számodat add meg, hogy értesíthessenek a szülők, ha pl mégse tudnak elmenni vagy ha ajándék ötletet kérnének stb.
A papír alap szerintem egy gyereknek sokkal jobb, az én barátaim mindig örömmel bontották ki, amiket én kaptam, némelyik meg is van még, így tizenévvel később.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!