Facebook felületen születésnapi köszöntés hogy illedelmesebb, kedvesebb vagy kellemesebb?
Én is mindig privátban írok, és a születésnapomat se teszem ki közszemlére akinek fontos vagyok úgyis tudja.
Nem értem, hogy miért kell ennyire a kirakatban élni…
Először is, boldog szülinapot!
Másodszor gondolom, fiatal vagy még; egy adott életkorig számítanak az embernek az efféle visszajelzések, aztán a többség ezt idővel kinövi.
Bevallom, én már a facebookos felköszöntésekről is leszoktam, főleg, hogy az ismerőseim többségét még anno udvariasságból jelöltem vissza. Csak egy viszonylag szűk kör az - akivel vannak közös emlékeink, és ma is tartjuk valamilyen formában a kapcsolatot -, akit fel szoktam köszönteni. Hogy ezt az üzenőfalán, privát levélben, telefonon vagy személyesen teszem meg, az mindig az adott helyzettől függ. Az én szülinapom holnap lesz, ha nem ír senki a falamra, tök rendben van (úgyis csak 1-2 csoport miatt vagyok fent), a hozzám közelállókkal közösen sütünk egy tortát, és majd jókat röhögünk, ha elcsesszük, jóvanazúgy.
"szégyelli, hogy boldog születésnapot kíván nyilvánosan"
Nem szégyelli, hanem nem akarja ország-világnak az orrára kötni, hogy boldog születésnapot kíván, hiszen senki másra nem tartozik, csak a születésnaposra. Ennyi.
Azt se szégyelli egészséges, felnőtt ember, hogy szokott kakálni, mégse nyilvánosan teszi. Sőt, még csak be se jelenti, hogy most épp a vécére megy, és hogy mi célból.
Az a baj, hogy ezt figyelik egyesek. Ha valakit fel köszöntök nyilvánosan, akkor a másik számon kéri, hogy őt miért nem...
Gyerekes ez a viselkedés, meg valahol szánalmas szerintem, hogy valaki ebben méri magát, hogy hány ilyen felszínes köszöntést kap 😀
Jó, még egyszer, nagyon nem akar átmenni :)
Szóval: ha VALAKI már egyszer ÍR üzenetet (nem is kell mindenkinek, ahogy sokan semmilyen formában nem is teszik meg), akkor mitől "jobb" a privát, mikor szerintem jobban megtisztel nyilvánosan. No, szóval ez a kérdés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!