Ha december 31-én este 7-től dolgozom január 1. reggel 7-ig, akkor hány órára jár az ünnepi bérpótlék?
Nullától hétig bármi lehet, nem ismerjük a munkáltató szabályozását, mit tekint egy napnak. Ha reggel hattól másnap reggel hatig tekinti egy napnak, egy órára jár. Ha éjféltől éjfélig, akkor hét órára. Ha héttől hétig, akkor nem jár
Tv szerint héttől muszáj mszi másoknak tekinteni, de te akkor hazamész, tehát a nulla is lehet szabályis.
2, sikerült jó sok hülyeséget leírni...
Szó nem volt szabiról.
Fizetett ünnep csak órabér esetén van, havibéres munkavállaló esetén nincs (csak az osztószámot csökkenti).
És de, dolgozhat ünnepnapon, lásd fent, mit tekint egy napnak a munkáltató.
Légyszives olvasd el a kérdést újra mielőtt okoskodsz nekem H hülyeségeket írok
"január elsején pedig szabadnapos vagyok."
Köszi
Szabadnap. Nem szabadság. Nagyon nem ugyanaz.
És képzeld, lehet úgy meghatározni egy munkanapot, hogy este hattól másnap este hatig tart, és nem a kezdő, hanem a befejező dátum naptári napjának tekintik...
Sőt úgy is meghatározható, hogy a munkanap Reggel hattól másnap reggel hatig tart; a műszakok meg ehhez képest csúsznak és nem hatkor, hanem hétkor kezdődik, adott is pótlékos lehet.
Bár kb úgysem érted, ha a szabadnap nálad egyenlő szabi és még fel vagy háborodva...
MTA... Az.
És az mt szerint pont nem kötelező reggel hétig munkaszünetnek tekinteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!