Volt már olyan hogy a vizsgák előtt kihagytátok a szilveszteri bulit és inkább tanultatok? (egyetemisták)
Mindig így volt.
Viszont volt egy haverom, aki azt mesélte, rémes volt a szilvesztere, mert bőszen bulizott, miközben tudta, hogy most tanulni kellene - ki is bukott az műegyetemről.
Egyszer volt ilyen. Ne, is annyira a buli helyett tanultam, hanem kicsit tanultam, majd korán lefeküdtem, hogy másnap megint korán tudjak kezdeni.
Megbuktam :)
Kicsit félve írok, ugyanis én most a másik oldalt képviselem: még nem hagytam ki szilveszteri bulit tanulás miatt (másodéves vagyok). Illetve karácsonykor sem tanultam. Előtte, aztán két ünnep között, valamint a szilveszter utáni maradék napokban viszont tanultam, nagyon sokat. Több vizsgaidőpontot lehet szerencsére választani, (nem tudom, nálatok hogy van), így én direkt úgy időzítem mindig őket, hogy ne kelljen ünnepnapon tanulni. Szeretem, ha a karácsony a családomról, a szilveszter pedig a barátaimról és rólam szól, nem pedig a tanulásról. Közgázon kívül még nem buktam vizsgát, és hálistennek második próbára az is sikerült. :) Az ÁJK-n tanulok.
Egyébként szerintem te érzed, hogy mennyire vagy felkészült a vizsgáidra. Ha még nagyon sok minden van, amit nem tudnál megtanulni, ha elmennél bulizni, akkor mérlegelj, hogy a sikeres vizsga, vagy a buli fontosabb. :)
Sok sikert!
"azt hittem olyan válaszokat kapok hogy ezt csak stréberek csinálják"
Nem tudom te milyen egyetemre jársz, de normális helyeken nem "stréberek" vannak, hanem vannak akik el akarják végezni a szakot, tudást akarnak szerezni, a másik fele meg azért van ott hogy bulizzon míg ki nem bukik.
Alapból az egyetemre nem úgy kell tekinteni mint kötelező iskolára. Ott saját döntésedből, magadért tanulsz, a saját életed alapozod meg vele, ennek megfelelően kell dönteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!