Mennyire hisztek a szilveszteri babonákban?
Figyelt kérdés
Oda szoktatok figyelni a szilveszterhez/újévhez kapcsolódó babonákra?
Volt már ami bevált akár jó, akár rossz oldalról?
2022. dec. 30. 16:20
4/11 anonim válasza:
Semmmilyenben nem hiszek, nem csak a szilveszteriben
5/11 anonim válasza:
Nem vagyok babonás. Lencsét szoktam enni újévkor, de nem azért, mert hiszek benne, hogy az hozza el a gazdaságot, hanem mert finom, és hagyományosan azt szoktuk enni.
6/11 anonim válasza:
Semmiféle babonában nem hiszek, ennek ellenéte a hagyományokat szeretem tartani, ahol egy ünnepnap esetén van tradicionális étel, akkor azt szoktam enni. De csak szokás meg az ünnep hangulata, és nem a babona miatt.
9/11 Metionin válasza:
Semennyire. Régen ezeknek volt értelme, a legtöbb tiltás az ünnepekkor azért volt, hogy ne kelljen dolgozni. Ma már ez nem számít. A kajákat meg más ünnepeken sem tartjuk soha, azt esszük, amit megkívánunk.
10/11 anonim válasza:
Mi alapvetően hiszünk bennük, bár nem vagyunk babonásak, de a népi hiedelmeket, népi hiteket mindig megtartottuk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!