Az újévi, szilveszteri, sült malac meddig áll el nálatok?
Mi szilveszter előtti nap kezdtük el pácolni, szilveszter délután kezdtük el kisütni. Szilveszterkor és újévkor is kiváló volt, még ma délben sem volt semmi baja. Most vacsoránál, amikor megmelegítettünk a maradékból valamennyit vadul el kezdett gőzölni perceken át és rettenetesen büdös volt. Pedig nem is volt forró. De szó szerint. Az ember kényszeresen elhúzta a fejét. Kellemetlen volt. Megmelegítettünk egy egybefüggő húsos részt is, az nem gőzölt ennyire, meg nem is volt ennyire büdös, de az is szaglott. Még szerencse, hogy 3/4-ét megettük szilveszterkor, meg újévkor... Hidegen is volt rendes bukéja. De ez már több éves tapasztalat is igazából. Kint tároltuk a teraszon.
Meddig szokott elállni? Ez ilyen hamar romlik?
" Kint tároltuk a teraszon."
Szép, tavaszi, 14-16 fok volt.
Ha csontos, tehát nem csontoztad ki, akkor hamarabb romlik.
A zsírban sült, és sírban hagyott három nap alatt nem romlik meg, főleg hidegben.
Az is szokták csinálni, hogy ami megmaradt (már, ha egyben sült), akkor
azt ujjnyira szeletelik, a sült zsírban beteszik a hűtőbe. Három nap után meg a mélyhűtőbe. Régen a hideg kamrában akár egy hétig is elállt. De fontos, hogy ne legyen benne csont, lepje el a zsír. Amiből aztán kiveszed, melegíted, aztán zsír nélkü, körítéssel tálalod.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!