Bárki elhiszi még ezt a nevetséges álhírt, amit bulvártévék minden évben, menetrendszerűen produkálnak, a petárdákkal elüldözött kutyákról ?
Elöször is, a villámlástól miért nem félnek ugyan ezek a kutyák ???? Abból miért nincs drámai álhir minden honapban ?
És mégis ki a fene számolna a koborkutyákat ? És honnan lehet tudni, hogy mitől menekült el a kutya, minden koborkutyát kihallgatnak ? És egyáltalán, 20 évnyi hisztériázás után, KI AZ AKI még mindig nem zárja be, nem köti meg a kutyáját ilyenkor, hanem lazán szabadon engedi az utcán, ami amúgy is tilos lenne ??
Szóval közröhej ez a nevetséges színjáték amít minden évben eltúlzott drámai ripacssággal adnak elő a bulvártévék, mintha ez egy valódi probléma lenne.
????
A mi szomszédunk kutyája egy szilveszteri tűzijátékozáskor tűnt el, átugrotta a kerítést és soha nem látták többet. Szóval nem álhír.
A szüleim minden szilveszterkor otthon maradnak a kutyájukkal. Szegény jószág az asztal alatt gubbaszt órákig, behúzott farokkal, remegve.
Nyilván egy dörgéstől, vihartól is megijedhetnek a kutyák, de az általában messze nem olyan intenzív és jellemzően kevesebb ideig is tart.
Attól, hogy te nem tartasz valamit problémának a probléma még ott van.
Szomszédunk kutyája rettegett a tűzijátékoktól meg a durrogástól. Pedig alapvetően bátor, már már agresszív kutya volt.
Volt, hogy bezárták, lecibálta a pince ablakot és kiment. Vagy egyszer emlékszem oda mellette indított be a szomszéd egy rakétát, aztán a kutyát 3-4 utcával arrébb szedték össze, de még akkor is távolodóban volt.
Én sem vagyok a híve ezeknek a "petárdázások"-nak!
Pedig most éppen nincs háziállatom (csak volt egy macskám, de kimúlt szegénykém másfél éve.)
El tudom képzelni, hogy mennyire meg tudják ezek a "mennydörgések" ijeszteni szegény állatokat.
FELELŐS ÁLLATTARTÁS - ez lehetne mindenképpen a jelszó.
#7.
4. vagyok.
XDDDD :-DDDDDDDDDD
Te nyár közepén, pár héttel az év fele után, féléves, téli ünnepekkel kapcsolatos kérdéseket és válaszokat nézegetsz??? Most jöttem haza nyaralásról. Unalmas egy életed lehet...
De hogy válaszoljak, ezek r*hadtul nem cigaretták, hanem olyan pirotechnikai eszközök, amelyekkel olyan baleset idézhető elő, ami nem is orvosolható (például lerobban az ujja, a keze vagy rosszul van megcsinálva stb.). Azt hiszed véletlenül illegális? Azért, hogy a csúnya, gonosz, rendőrbácsi megbüntessen?
Másrészt a kutyusom frászt kap, a suhancoktól, akik itt durrogtatnak, égetnek a városban. A rakéta hangja max. annyi, mint egy repülőé, a tűzijáték pedig jóval halkabb, mint amikor a házad előtt gyújtogatnak...
Te nyár közepén, pár héttel az év fele után, féléves, téli ünnepekkel kapcsolatos kérdéseket és válaszokat nézegetsz???( Ó öcsém megvan írva a szent könyvbe hogy nem lehet vagy mi? Most jöttem haza nyaralásról. Unalmas egy életed lehet... Ember most jön az Augusztus 20 ka. Ezt a kérdést kiadja hogyha beírod hogy 20 kai tűzijáték
De hogy válaszoljak, ezek r*hadtul nem cigaretták, hanem olyan pirotechnikai eszközök,( nem mondod ember kihitte volna el hogy a petárda az cigaretta hátha megszívod valóban lehet bajod egy kis fűlzugással felszerelve :) amelyekkel olyan baleset idézhető elő, ami nem is orvosolható XDDD( persze álmaidban) Ember még mindig nem értesz hozzá de akkor lássál igazi petárdát mert már ez a nevetséges károgásod nekem kínos amit tudás hiányában ideböfögsz folyton: Tessék petárda
https://www.youtube.com/watch?v=XM9D4Xr0s8k (Az ostoba hisztéria keltő hazugságokkal szemben, itt a valóság a petárdákról.
Dokumentumfilm a petárdák életéről ebben a videóban felrobbantunk kézben 4 különböző petárdát ami a hisztéria keltő média szerint már végtagveszteséggel járna na ennyit is a hazugságokról . :)) (ebben a videóban felrobbantanak kézbe 6 robbanós petárdát ezt is megtekintheted https://www.youtube.com/watch?v=wKyh0LY5w90
Azt hiszed véletlenül illegális? Azért, hogy a csúnya, gonosz, rendőrbácsi megbüntessen? ÍGY VAN! Kerestek annak idején egy bűnbakot merthogy ám régen is csak az ilyen cigicsikk méretűeket lehetett kapni kedves 4 es beálították a legveszélyesebb eszköznek ráhuztak egy hazug propagandát és íme a megtévesztés magas iskolája videóban látott petárdák szlovákiában ,cseh országban játékbolt és ápiszokban vehetőek meg egész évben biztos az egész világ hülye és mi vagyunk normálisak ugye? A petárda betiltása a fekete piacnak is nagy hasznot hozott meg a politikai érdekeknek fekete piac 10 szeres áron tudta eladni és a cigoknak is szép hasznot hozott a biznisz. A rakéta hangja max. annyi, mint egy repülőé,? XDDD Ember te nem igazán ismered a pyrotechnikai eszközöket eléggé le vagy maradva az f2 be sorolt rakéták többsége akkorát szólnak mint az állat de kiemelném a salute rakétákat is mint a zink rakéták ami ha már fölmegy szól akkorát mint a mennydörgés. ( Ez egy magyar videó tangó rakéta szett tesztelése némelyiktől beindult a kocsi riasztó is amire még egy kicsi zöld petárda pukkanása se volt képes) https://www.youtube.com/watch?v=lMASZoBMNrY
a tűzijáték pedig jóval halkabb, mint amikor a házad előtt gyújtogatnak...? A petárda halkabb mint a tűzijáték csak nem kicsit vagy elvakult ebben a témakörben is nálunk a nagy téren hoztak le valakik piros vastag petárdát egyik évbe szilveszterkor eldobáltak vagy 10 et és egy legális bombatelep hangja úgy kenterbe verte a petárdát hogy csak néztem alig lehetett hallani is azokat a petárdákat (pedig ez még mega petárda is volt)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!