Kezdőoldal » Ünnepek » Szilveszter, Újév » Ha szilveszterkor nagyobb...

Ha szilveszterkor nagyobb házibulit tapasztaltok ti be fogjátok jelenteni a rendőrségen?

Figyelt kérdés

A szomszédom óriási bulit tervez és megmondom őszintén már tavaly is meggyűlt vele a bajom. Kárt okoztak a kertemben és olyan szinten ordibálnak állandó jelleggel hajnal 4-ig,hogy a saját hangomat se lehet hallani, nemhogy bármit nyugodtan csinálni.

Most ugyebár ezt 5-ig kellesz hallgatnom a szabályzat miatt.

Már a korábbi években is gondoltam rá, hogy fel kellene jelenteni őket de azzal voltam, hogy ilyenkor a rendőrség úgyse foglalkozna velük hanem megindokolnák azzal, hogy máshol is buliznak, ki kell bírni. Ráadásul magamat se akartam lejáratni.

Viszont idén nyugodtan fel lehetne őket jelenteni mert 20-an szinte fixen lesznek és az önmagában szabálysértés.

Ti mit gondoltok? Szerintetek lesz értelme jelenteni?

Valamint arra vagyok kíváncsi, hogy ti bejelentenétek ha nagyobb házibulit tapasztaltok?

Kicsit szégyellném is magam miatta mert bár a rendőröknek most kötelező ezzel foglalkozni de biztos vagyok benne, hogy közülük is sokan ellenzik ezt a tiltást és megnéznének maguknak, hogy milyen keserű életem lehet ha mások szórakozását elveszem. Nem tudom mi tévő legyek, teljesen tanácstalan vagyok.

Nem lenne gondom velük ha normális ember módjára viselkednének de szó szerint szétrepednek a falak a zajtól.

2020. dec. 28. 14:18
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
53%
Én is készenlétben tartanék egy kamerát, és pontozzatok le, de én a járványhelyzetre való tekintettel ha tényleg többen lesznek, mint 10 fő feljelenteném őket. Nem feltétlen azért, mert zajonganak, mert azt egyszer egy évben tényleg el lehet viselni, de egymás, illetve közvetve de a másik családját is veszélyeztetik azzal, hogy ennyien összegyűlnek.
2020. dec. 28. 22:16
 12/23 anonim ***** válasza:
45%
Bár egy eléggé unalmas, békés környéken élek, habár megyeszékhelyen is, nálunk nem tartottak eddig sem bulikat, sőt, kicsi bulit sem, tavaly még azt szerettem volna, ha kicsit több a tűzijáték, mert azért már legyen egy kis ünnepi hangulat. De ha lenne buli a szomszédomban én nem jelenteném! Én is ünnepelek és jó, ha alszom azon a napon egy pár órát. Egyszer egy évben, lazán kibírnám, nem akarok az utca spiclije lenni. Hacsak nincsen kisgyerek, idős vagy nem vagy beteg szerintem te is kibírod, egy éjszaka.
2020. dec. 28. 23:12
 13/23 anonim ***** válasza:
100%
Nem tudom, alapból milyen viszonyban vagytok, a történet alapján nyilván nem túl jóban, de esetleg megpróbálhatnál beszélni velük előre, hogy nem akarsz balhét, meg, hogy elmérgesedjenek a dolgok, úgyhogy próbálják meg halkra fogni a dolgokat, normálisan bulizni. Szilveszterkor szerintem beleférne egy kis hangoskodás, mert hát mégis csak egyszer van egy évben, el lehet viselni, de nyilván megvan a határa, hogy milyen mértékig. Még az éjszaka folyamán is át lehet kopogtatni hozzájuk akár, hogy na srácok, kezd betelni a pohár, állítsatok magatokon egy kicsit. Ha ezeket megpróbálod,akkor tényleg nagyon humánusan, korrekten kezelted a dolgokat, ha nem válnak be, onnantól kezdve ne legyen bűntudatod, ha segítségért fordulsz. Főleg, ha kárt is okoznak a kertedben, afölött nem kell szemet húnynod. Én is voltam fiatalon egy-két durvább házibuliban, de ha ránk szóltak a szomszédok, mindig tudtuk magunkat utána moderálni.
2020. dec. 29. 11:40
 14/23 anonim ***** válasza:
62%

Utolsó kettő: olvassátok el a kérdező törénet előzményeit :D

Azok alapján nem igazán van kérdés, szerintem.

Megjegyzem, én is fiatal vagyok viszonylag (25 éves) és én is szoktam bulizni...

2020. dec. 29. 11:59
 15/23 anonim válasza:
26%
Állampolgári KÖTELESSÉG bejelenteni a legkisebb szabálysértést is, szóval én támogatom!
2020. dec. 29. 21:31
 16/23 anonim ***** válasza:
52%
#15 jó nagy barom állat vagy.
2020. dec. 30. 16:34
 17/23 anonim válasza:
80%
Egyenruhásként mondom,beszéld meg vele hogy legyenek ésszel.Ne legyél w-s (wamzer)Felénk is volt mostanság buli és nem hívtak rájuk rendőrt,sőt én is voltam bulizni úgy hogy hajnali 3-kor indultam haza.
2020. dec. 30. 17:40
 18/23 anonim ***** válasza:
50%
Ha sokan vannak jelentsd! Utálom a járvány terjesztőket
2020. dec. 30. 19:43
 19/23 anonim ***** válasza:
77%

17

De ha nem sikerül "megbeszélni" (olvass előzményeket) fixen balhézni fognak, akkor simán mehet a bejelentés, nem kell ide pandémia.

Nyugodtan kihívhatja a rendőröket ha van rá megalapozott indok, ehhez nem kell "wamzernak" lenni, LOL.

Én is kihívnám ha balhés c. kategóriások ordibálnának a szomszédban...

2020. dec. 30. 22:25
 20/23 anonim ***** válasza:
3at be is jelentetem
2021. jan. 1. 15:37
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!