Szilveszter este házibulit tervezünk tartani haverom lakásában(panel) egy másik városban messze a miénktől(1,5 óra autóval). 10en lennénk összesen. Megbüntethetnek ezért minket a rendőrök, ill. ha igen mennyire?
Mivel este 8 és hajnal 5 óra között kijárási tilalom van, így olyan messziről senki sem tudna haza menni csak másnap. Úgy tudom szomszédok nincsenek sem mellettünk sem alattunk sem felettünk, és normális, kulturált a társaság, meg van beszélve hogy halkan lehet zene de semmi több. Az az egy aggaszt, hogy nem a saját lakcímünk lesz egyikünknek sem. Ezért mennyire büntethetnek? Illetve tervben van még +1 fő akivel együtt 11-en lennénk. Ezért kit és mennyire büntetnek?
Okoskodó/kioktató kommenteket nem kérek, pont azért kérdezem hogy megelőzzem a bajt.
Jaj, mennyi téves dolgot irkáltok össze!
7: "8-ra haza kell erni"
Nem egészen!
8 után nem lehetsz az utcán (kivéve a jogszabályban felsorolt eseteket). Maradhatsz a buliban, csak akkor reggel 5-ig nem tudsz hazaindulni. Ez nem ugyanaz!
8: "Szahernek is abbol lett ugye, hogy kijarasi korlatozas alatt bulizott ... nem a melegparty volt ott a lenyeg, hanem a tiltott idoben bulizgatas."
Nem egészen!
A baj az volt, hogy sokan voltak: 25-en, és Belgiumban ugyanúgy 10 fő a korlátozás, mint nálunk. A házigazda, állítása szerint egyébként csak 10 főt hívott, csak a meghívottak is hívtak további embereket. Pl. Szájert sem a házigazda hívta, nem is ismerte őt (feltéve, ha igazat mondott). Meg hát persze a kábítószer a táskában, az pláne tiltott volt.
12-re:
Az offline életemben nem, de itt a gyakorin olvastam ilyet. A történet úgy szólt, hogy a rendőrök 4 autót láttak egy ház közelében (gondolom, családi házas övezet lehetett, és látható volt, melyik autó, melyik házhoz jött), gyanús lett nekik, becsöngettek, és végigszámolták a bent levőket. Mivel csak 9-en voltak, a rendőrök jó szórakozást kívántak nekik és elköszöntek. Egyébként ez napközben történt, nem este.
Jól van #17-18-es, csak valaki nem szeretné parkolópályára tenni az életét a te paranoiád miatt.
Kérdező, nincs mitől tartanod. Tegnap előtt mi tizenketten voltunk nálunk (nem panel, kertváros), kutyát nem érdekelte.
17-es!
Egyáltalán nem jellemző ez a társaságunkra, hidd el utoljára augusztus végén ünnepeltem a születésnapomat, szóval ki bírok egy szilvesztert "bulikázás és picsa rázás "nélkül. Eleve azzal a kérdéssel írtam ki ide hogy mi lehet a következménye, a te válaszod egyàltalán nem ehhez kapcsolódik. Kioktatásra nincs szükségem erre vannak a szüleim. Azt meg kikérem magamnak hogy bárki is azt feltételezze hogy az iszogatás/halk zene hallgatást számomra egyenlő a detoxal. Számos bulin túlvgyok màr, és egyszer sem kerültem bnagyobb bajba egy kis másnaposságnál. De csak hogy megnyugtassalak nem szeretem az alkoholt és valószínűleg ha megtartjuk a szilvesztert a maximum számomra két pohár pezsgő.
Többieknek köszönöm a válaszokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!