Pünkösd hétfő az munkaszüneti nap, de az elötte lévő vasárnap is munkaszüneti nap?
A megfogalmazásod alapján, munkaügyi vonatkozásban kérdezed.
A Munka Törvénykönyve szerint valóban csak pünkösdhétfő a munkaszüneti nap [102. § (1)].
Azok számára, akik munkarendjük szerint pünkösdvasárnap nem végeznek munkát, szokásos heti pihenőnap.
Azoknál, akik beosztásuk szerint pünkösdvasárnap munkát végeznek, a munkaszüneti napra vonatkozó beosztási szabályokat kell megfelelően alkalmazni. [102. § (4)]
A Munka Törvénykönyve hatályos, teljes szövege elolvasható, például, a Magyar Közlöny kiadója által üzemeltetett Nemzeti Jogszabálytárban: [link]
(A # 1-es válaszhoz annyit, hogy Pünkösd, ünnepnek sem kétnapos. A katolikus egyház szerint, Pünkösd ünnepe, csak vasárnap van. Az egyházi mozgóünnepeket tartalmazó naptárakban is csak vasárnap szerepel.
[link] , vagy
[link] )
Nem tudom, hogy valamelyik város helyi buszközlekedése a # 3 kérdés, vagy helyközi buszközlekedést kérdez?
A VOLÁN-nál
2017. június 4-én (vasárnap)
a munkaszüneti napokon közlekedő járatok közlekednek; a naponta (a hét minden napján közlekedő) járatokon kívül.
2017. június 5-én (hétfőn)
- a Dél-dunántúli Közlekedési Központ Zrt. és a Középnyugat-magyarországi Közlekedési Központ Zrt. járatai a hét első iskolai előadási napját megelőző munkaszüneti nap szerinti járatokat közlekedtetik; a naponta (a hét minden napján közlekedő) járatokon kívül.
- a többi regionális Zrt. a a hét első munkanapját és iskolai előadási napját megelőző munkaszüneti nap szerinti járatokat közlekedtetik; a naponta (a hét minden napján közlekedő) járatokon kívül.
Ha a VOLÁN-ról van szó, akkor legegyszerűbb a [link] oldalt használni.
A főoldalon a „Csak Volán járatok”-ra kell kattintani, majd beírás után kiválaszthatók az induló-, érkező települések, illetve, akár a megállók.
A naptáron a megfelelő napot választva, az aznap közlekedő járatok jelennek meg.
Például, egy 4-i menetrendi részlet: [link]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!