Kezdőoldal » Ünnepek » Pünkösd » Szerinted indokolt, hogy...

Szerinted indokolt, hogy Pünkösd piros betűs ünnep?

Figyelt kérdés

A legtöbb embernek fogalma sincs, mit ünnepelnek ilyenkor a keresztények, vagy ha tudja, akkor sem érti, és míg a húsvét vagy a karácsony igazi családi ünnep lett, addig a pünkösd napjai egy átlagember számára ugyanolyanok, mint bármely más napok (kivéve, hogy hétfőn nem kell dolgozni/nincs iskola).

Én inkább október 6-át tenném piros betűssé.

2020. jún. 1. 19:23
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
29%

#8: csak a szokásos vallásgyalazó troll.

Ennyi elég neki a napi kielégüléséhez...

Szánalmas!

2020. jún. 2. 16:25
 12/17 anonim ***** válasza:
78%
7-es voltam, most látom, kihagytam egy nem-et: "nem Jézus fogantatásáról van szó". remélem, így is érthető
2020. jún. 2. 16:37
 13/17 anonim ***** válasza:
18%

"ha a szűznek hitt menyasszonya előállni egy ilyen történettel terhessége magyarázatként"

Nem csak ő "állt elő" vele, hanem egy angyal is megerősítette.

2020. jún. 27. 06:52
 14/17 anonim ***** válasza:
74%
13 sőt, a hangok is mondták
2020. jún. 27. 13:49
 15/17 anonim ***** válasza:
88%

"A legtöbb embernek fogalma sincs, mit ünnepelnek ilyenkor a keresztények ... Én inkább október 6-át tenném piros betűssé."

A videóban a kérdés október 23-ról szól! Ennyit tudnak az emberek az aradi vértanúkról:

https://www.youtube.com/watch?v=WB5QTfd1y6M

2020. jún. 27. 14:24
 16/17 anonim ***** válasza:
51%
Van, akinek fontos, van, akinek nem.
2021. máj. 19. 15:13
 17/17 anonim ***** válasza:
Újra beleolvasva a válaszokba olyan érzésem lett, hogy bármelyik keresztény ünnep szóba jön, jön valaki, aki közli, hogy az eredetileg pogány ünnep volt... Igen, előbb léteztek pogányok, mint keresztények, de mivel voltak mindenféle ünnepeik az egész év folyamán, mégis milyen időpontokra kellett volna rakniuk a keresztényeknek a saját ünnepeiket ahhoz, hogy ne lehessen rájuk azt mondani, hogy azok már mind eleve létező, pogány ünnepek voltak?
2021. máj. 19. 15:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!