A liberális oldal miért úgy ünnepli a Nőnapot, hogy a nőket nem nézi nőknek? Azokat az előítéleteket(jót és rosszat egyaránt) próbálják megszüntetni, ami identifikálja őket.
Nem értem, mire gondolsz. Én attól érzem nőnek magam, hogy XX kromoszómáim vannak, meg női nemi szerveim, ilyesmi. Ezt még soha senki nem próbálta megszüntetni.
Amúgy a munkám tipikus férfi terület, az érdeklődési köröm is inkább férfiaknál lenne gyakori, főleg férfiakkal barátkozom, nőtársaságban kevésbé érzem magam jól. 100-200 éve elég nagy bajban lettem volna, és jelentős részben a liberalizmus eredménye, hogy most élhetek úgy, ahogy szeretnék.
Nem nagyon van olyan, hogy "jó előítélet". Ami a nőkkel szemben "jó előítélet", azt is felhasználják ellenük.
- "nők empatikusabbak": rájuk lehet sózni a kisgyerekekről vagy beteg családtagokról való gondoskodást 100%-ban, akkor is, ha az a gyerek 50%-ban mégiscsak a férjé, és akkor is, ha a férj idős szüleiről van szó
- "jobb a monotóniatűrésük": az ő dolguk az összes unalmas házimunka
- "bonyolult, rejtélyes lelkek, ellentétben a faék egyszerű férfiakkal": ezzel a bókkal remekül kivédhető, hogy miért nem feccölsz bele minimális energiát se a megismerésükbe
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!