Van a kitalált irodalmi neveknek napja? Ha igen, melyik hónap hanyadika?
Nem igazán értem a kérdést. Kifejteméd?
Vagy ilyesmire gondolsz mint pl:
Tímea: Jókai Mór találta ki. névnapja_ május 3
Vagy
Tünde: Vörösmarthy Mihály találta ki a Csongor és Tünde című drámai költeményében. névnapja: április 2
Hiába akarsz ki nem volt érthető a kérdésed.
A magyarázatra meg fent reagáltak. Egy író kitalálta X anyakönyvezhető nevet, ott a névnap. Mit akarsz még?
Kedves kérdező, privát üzenetek küldözgetése helyett és a válasz jelentése helyett olvasd el még egyszer a választ, amit küldtem. Azt kérdezted, van-e az irodalmi neveknek napja? Magyarországon ugye van egy hivatalos rendszer, hogy mi alapján lehet nevet adni. Azok az irodalmi nevek, amik ebbe a kategóriába beletartoznak, (Tünde, Tímea, Melina, Frodó stb,) azoknak van napja, vagyis lehet Frodó vagy Oberon névnap. Ezek a Wikipédia linken megtalálhatók. Amik nem adhatók hivatalosan névként, azoknak nincs napja.
Az előző válaszom, amit sajnálatos módon töröltettél csak reakció volt az előző válaszom (ami szerintem teljesen korrekt, és helyes válasz a kérdésedre) után írt hozzászólásodra.
Sajnálom, hogy habár mindketten magyarul, de mégsem egy nyelvet beszélünk. További szép napot!
Ha mégsem erre vagy ilyen válaszra számítottál, kérlek fejtsd ki jobban!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!