Milyen színű szeme van a Mikulásnak?
Én a legkomolyabb Mikulásról, Télapóról, karácsonyi ajándékhozókról és karácsonyi ünnepkörről szóló szakirodalmat is végigbújtam, mert nagyon érdekel, hogyan alakultak a hagyományok.
De a Mikulás szeme színéről sehol nem volt szó :)
Az egyetlen szemszínre vonatkozó karácsonyi utalás a kis Jézussal kapcsolatos: Ó gyönyörű szép, titokzatos éj,/ Ég szemű gyermek, csöpp rózsalevél
De ez is csak képletes, mert nem a kék szemszínre vonatkozik, hanem hogy a Gyermek tiszta tekintetében az égi kegyelem van jelen...
De hogy Szent Miklósnak, vagy a Mikulásnak milyen a szeme, az mindenkinek a képzeletére van bízva. :)
itt ezen a képen festményen barna
Amúgy én általában kék szemmel képzelek magam elé mindig egy Mikulást, de amúgy nekem mindegy:) De amúgy a kék az jobban csillog-ragyog talán, és asszem, ezért is talán a legtöbb filmben kék a szeme, habár én nem tudom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!