Hogy tanítsam a most beszélni tanuló kislányomnak: Télapó vagy Mikulás?
Figyelt kérdés
Nem akarom összezavarni, ezért szeretném csak egyféleképpen mondani neki.2013. okt. 31. 20:09
1/10 anonim válasza:
Magyarországon a Mikulást használják inkább. A télapó inkább máshol pl.: Amerikában elterjedt. Szóval szerintem egyenlőre mikulás a télapó még ráér.
2/10 anonim válasza:
Szerintem Mikulás.
Amerikában milyen Télapó?? Santa Claus még csak véletlenül sem "Télapó"...
3/10 anonim válasza:
Amerikában?...kicsit el van tévedve a válaszoló
A Télapót a kommunizmusban találták ki, illetve az orosz Gyedmaróz magyarítása, mert a Mikulás - Szent Miklós, ugyebár nem volt kompatibilis a nagy CCCP-vel...
Mikulás
mármint nem a Mikulás írta ezt, hanem arra szavazok :)
5/10 anonim válasza:
Nem értem a kérdést. A gyermeked egy kislány, akit történetesen Klárának hívnak. A Télapót meg Mikulásnak. Ezt egy kislány is megérti.
7/10 Vörösnefelejcs válasza:
A gyerekdalokban hol így, hogy úgy van.
El nem tudom képzelni, hogy tudtam felnőni, hogy mindkettőt hallottam...! A tévé elé le ne ülesd, mert a szantaklausszal biztos összekeverik szegény gyereket. És ez még csak a kezdet.
8/10 anonim válasza:
Mikulás.
Egyébként nem fog összezavarodni a Télapótól sem. Megérti, hogy ugyanaz.
Mint ahogy megértik, hogy a ló, lovacska, lópaci, nyihaha, az mind ugyanaz. Okosak! :)
9/10 anonim válasza:
Mikulás.de könnyen meg lehet vele értetni,hogy a télapó neve Mikulás.
10/10 anonim válasza:
Nekem a kisfiam nem fogadja el a mikulást.Pedig én mindig is mikulást mondtam, de ő ragaszkodik a télapóhoz! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!