Készített már valaki házi likőrt/szörpöt?
Figyelt kérdés
Sosem csináltam még ilyet :) isén kedvet kaptam hozzá, ki is néztem egy nagyon jó csokilikőr és egy gyömbérszörp receptet:) valamelyiket vagy akár mind a kettőt szívesen elkészíteném apróbb ajándéknak a munkatársaknak/családnak:) van esetleg valakinek bármi tapasztalata azbilyen házi italoknál? Pl meddig tartható el? Aki készített már: tényleg örülnek neki a megajándékozottak? Magamból kiindulva, házi készítésű élelmiszernek tudnék örülni :)2018. dec. 19. 00:32
1/1 anonim válasza:
Mi évek óta készítünk meggylikőrt, diópálinkát (zöld dióból), de ezekből most nem készíthetsz. Van receptem áfonyalikőrre. Egyszer csináltunk, de az áfonyában található pektintől olyan sűrű lett, mint a kocsonya. Hígítani kellett, de a kevés alkoholtartalom miatt megsavanyodott, így csak keveset hígítottunk fel, de gyakrabban. Az első kettő korlátlan ideig eltartható. A meggylikőr alkoholtartalma kb. 20-22 %, a diópálinkáé kb 50%.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!