Nálatok hogy zajlik a karácsony? Van valami különleges szokásotok?
1. Az szerintem nem annyira különleges :-)
Hát nálunk sokáig van karácsony! Minden évben csinálunk vmi különleges ételt.
Lehet, hogy mi különlegesek vagyunk abból a szempontból, hogy sose veszekszünk és mindig tök nyugi van :)
Talán nevezhető szokásnak, hogy este, amikor túl vagyunk mindenen, ajándékozás, kaja, süti, akkor családilag összeülünk megnézni valami karácsonyi filmet.
És van egy nagyon szép cukrászda a városunkban, amit gyönyörűen feldíszítenek minden évben, oda mindig el szoktunk menni még karácsony előtt.
Tán különlegességnek számít, hogy mi már november közepén földíszítjük a lakást girlandokkal és fényfüzérekkel műhóval, és hónap végén pedig a fát állítjuk föl.
Szóval mi nem követjük népünk hagyományát, hogy kizárólag december 24-én szabad fát állítani.
Nálunk akkor már egy hónapja áll és gyönyörködünk benne. És így egész szépen meg van nyújtva a karácsonyi hangulat.
Maga karácsonykor pedig valami iszonyatos jó kedvem van.
! Tavaly nem díszítettünk nagy fát, sem pedig lakást. Nem is volt nagyon jó. A napokban jöttem rá, hogy valószínűleg a dekorációk hiánya miatt.
Szokás még, hogy karácsonyi (igényes) filmeket, sorozat részeket nézünk.
Mi a karácsonyfát december 23-án díszítjük fel.
Néhány éve december 25-én, karácsony napján mentünk moziba, a Hobbitot néztük.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!