Idén a család közös megegyezéssel nem ajándékoz, helyette eggyyütt leszünk, nyugalomban. Más ezt mennyire bánná?
19 éves lány vagyok, szüleimmel élek, van már önálló keresetem. Szülőkkel,nagyszülőkkel a nem ajándékozás általában döntöttünk, közösen. Nekik is hasznos, nem porfogó ajándékot nehéz adni, nekem se felel meg akármi, és már jobban szeretem magamnak megvenni a dolgokat.
Ezek helyett inkább több, finomabb ételek, sütemények lesznek, boldog, nyugalomban eltervezett karácsonyban. Eggyyütt leszünk, beszélgetünk, sztorizgatunk "családi körben".
Hogy őszinte legyek, nekem ez a felállás sokkal jobban tetszik, mint az feszengős ajándékozás,nem megfelelő ajándék séma.
Kisebb testvér, gyerek nincsen, aki van az is külföldön. Ők nem jönnek, majd csak nyáron.
Szerintem teljesen jó. Mi évek óta így csináljuk, és azóta én valahogy felszabadultam az egész ajándékozási hacacáré alól. Sok gonddal kevesebb.
Meglátod, szép karácsonyotok lesz:)
Bárcsak így lenne nálunk is. Szerencsés családban élsz.
Boldog karácsonyt,
Mi ajándékozunk, de mivel ismerjük egymást és figyelünk egymásra, nem nyűg. Izgatottan készülünk és csomagolunk, olyan jó látni amikor a 60. évben járó felnőtt is szó szerint ujjong amikor feltépi a csomagolást! Nálunk a fa alatti ajándékkupac kiosztása mindig is tradíció volt és meg most is élvezi a kisgyerektől kezdve a 75 éves dédiig mindenki. Minden évben kap valaki társast, amivel vacsi után játszunk. És fotókönyvet az év legszebb élményeiről, amikről játék után nosztalgiázunk. Vannak gyerekek által készített ajándékok, és felnőtteknek adott játékok (pl. anyumnak puzzle, apumnak drón tavaly.)
Mi egyébként is boldog család vagyunk, de az ajándékoknál is szempont hogy meg jobban összehozzanak! Szerintem ez jobb, mint az ajándékozás bojkottálása.
Szerintem az ajándékozás körül ott van negatív értelemben felhajtás, ahol nincs mögötte tartalom, csak muszájból csinálják (sajnos tapasztaltam, az ember életébe bejön néhány ilyen "muszáj, de nem szeretem" kapcsolat).
Bár évek óta én is a lányommal ajándékozok csak.
Nagyon szimpatikus hozzáállás.
Hogy őszinte legyek, én is próbálnám leszoktatni róla a családot, de elég nagy az ellenállás...
Személy szerint nem látom értelmét ennek a sok dolognak, amit veszünk egymásnak, noha azért igyekszünk mindig valami hasznosat kitalálni...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!