Ti várjátok már a karácsonyt? Mit kértetek, és mit adtok a szeretteiteknek karácsonykor?
Igen, várom, ilyenkor az egész világ szeretetben úszik:)
Nem kértem semmit, de mindig kapok vmit. Apróságokag, csokikat, nemtudom.
Én ruhát, csokit veszek, közös ajándéknak pedig dvd-ket, csillagszórót, illatos gyertyát.
Közös sütögetés, főzicskézés, este együtt sétálgatás a városban kutyikkal, együtt fadíszítés, este filmnézés, beszélgetés, társasjátékok, hmmm... 😊😊😊
Én nem várom.
Utálom az ünnepeket.
Túlgondolt és túljátszott ünnep lett a karácsony, ahol az embernek egy álarcot kell viselnie. Persze ez csak az én gondolatom. Ajándékozni szoktam apróságokat, de ennyi. Ezeket nem szoktam túl bonyolítani.
Mivel csak a szűk családi kör van, vagyis apa, anya, keresztanya, tesóm és én, így számomra az ünnep lényege, az együtt a család boldogságban közhely nevetséges, ugyanis már a felsoroltakon kívül nem él senkim. Úgy az ünnep lénye számomra régen elveszett.
Talán ha párommal összeköltözünk és együtt fogunk karácsonyra készülődni, új közeg stb... lehet ettől a hangulat újra visszatér, meg más lesz. De addig csak egy eléggé közönséges ünnep marad számomra.
Mi a családdal egy kiskutyát veszünk, közös karácsonyi ajándéknak, az egész családnak. Egy golden retriever kislányt. 24-én délután érkezik:) Azon a héten szabadságon leszek. Kitakarítom az egész lakást(bár amúgy sincs rendetlenség, de ilyenek, hogy ablakmosás, stb), elkészítem a "tartós" aprósütiket(hókifli, mézeskalács, linzer, bonbonok stb). 23-án feldíszítjük az egész lakást meg a karácsonyfát is a gyerekekkel. 24-én reggeltől megy a sütés-főzés, délben megebédelünk és délután megyünk a kiskutyáért:)
25-én jönnek anyukámék és az én rokonaim, 26-án a párom szülei és rokonai jönnek. Közben fimnézés, társasozás, kiskutyázás és remélem hóvár építés is lesz:) Mi nem hóembert, hóvárat szoktunk építeni:)
Két ünnep között kézműveskedünk, mászkálunk. Szilveszterkor a Margit-hídról nézzük a tűzijátékot az egész családdal, beleértve a kiskutyát is:)
Jaaahj, már annyira várom, most különösen szép ünnep lesz:)
Te, kedves kérdező? Várod már a karácsonyt? Mit tervezel?
Úgy szeretem az ilyen válaszokat, mint a tiéd, kedves 3-as!
Jó olvasni, hogy nem mindenki van megkeseredve és nem veszett el mindenkiből a karácsony szelleme!
Nagyon várom a karácsonyt. A kedvenc időszakom! Már pár dekorációt kiraktam, de a kültéri fényeket hétvégén fogom és szép lassan feldíszítem bent is a házat.
Ajándék terén még elég rosszul állunk, csak a kislányunknak vettük meg az ajándékait, de nagyjából tudom, hogy kinek mit szeretnék venni.
Pont ma rendeltük meg az új tévénket, így nekünk a férjemmel az az ajándék. De azért még valami kis jelképes apróságot teszünk a fa alá.
En sem varom.
Sajnalom ha csalodast okozok valaszommal.
Ti meg fiatalok vagytok,varhatjatok.Nekem nem okoz tul dok oromet mar a keszulodes,sutes fozes,es meg dolgozni is kell legtobbszor ,eu.ben dolgozom.Az ajandekozas se hoz lazba,ami kell megveszem magamnak,felesleges porfogok meg minek.
Miota felnottek a gyerekek,egy meteres mufenyonk van csak,eleg az.
Akkor meg en is vartam es tudtam orulni a karacsonynak,mikor gyerek es fiatal voltam, vagy pedig az en gyerekeim voltak kicsik.
Most mar mindenki a penzkoltesbe hajszolja magat,es tul akar tenni a masikon.
Sokan nem szeretik amugy plane az udosek vagy a maganyosak,es a legtobb csaladanyanak se a leghobb vagya,hullafaradtam az agyba esni szenteste ..
Jó annak, aki 24-én délelőtt nem dolgozik. Elhiszem, hogy így gondtalanul lehet reggeltől készülődni csúszás nélkül.
Mi örülünk, ha a vacsora meg van 7-re.
Két ünnep között meg munka van. Szóval a nagy vendégeskedésdit kihagyjuk. Marad a pihi itthon.
Saját véleményt kértél, kérdező.
Azért mert te várod, mért kell lepontozni azt, ha valaki nem várja?
Mért nem úgy tetted akkor fel a kérdést, hogy csak az írjon, aki várja és tervez egy csomó dolgot.
Nagyon várom, pedig korántsem tini vagyok, 2 gyerekes anyuka. Nálunk szerencsére megmaradt a varázsa, én pedig tovább adtam a gyerekeknek. Finom vacsora, közös előkészületek hetekig, mint pl. mézesdíszítés, adventi koszorú készítés. Szenteste 4 generáció együtt, éneklés, majd ajándékozás.
Mindenkinek igyekeztem olyasmit kigondolni aminek a legjobban örülne, én pedig olyasmiket kértem (mi listát írunk az Angyalkának, nagyszülők is, családi hagyomány kb. 60 éve :)) amiket szeretnék de nem venném meg csak úgy. Nem hasznos, csak pusztán szép vagy jó dolgok :)
Nekünk csodás Karácsonyunk van évről évre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!