Hangulatcsinálónak már novembertől készülődünk, kedvenc időszak az évben :) Pedig már 30 múltam és 2 gyerkőcöm van, mégis azon kevesek közé tartozom, akikre nincs hatással a tömeg véleménye, ezáltal nekem megmaradt a Karácsony varázsa.
Listát írok teendőkkel, ajándékötletekkel. A dekorálást napokig csináljuk esténként vagy hétvégén, zenelistát csinálunk a nagyobb gyerekemmel, ezeket ő is szívből szereti. Mézest sütünk dec. közepe felé, és eltervezzük a többi finomságot.
23-án este fadíszítés.
24-én délelőtt Karácsonyi filmek háttérzajában halászlét főzök ebédre, ebéd után készülődés (mindig nagyon megadjuk a módját) és 4 körül megyünk szüleimhez. Ott összegyűlik négy generáció :)
5 óra körül csenget az Angyalka, mindenki bevonul és csillagszórókat gyújtva énekelünk 1-2 tipikus szentesti dalt, majd ajándékosztás a fa alól, ez eltart egy teljes óráig.
Utána vacsi, majd beszélgetés, sütik, társas és nagy röhögések késő estig (a rekord amikor egyik évben eljöttünk, éjjel fél 2 :) ).
25-én anyósék ebéd, tágabb rokonsághoz vacsi.
26-án keresztszüleim.
Nálunk olyan a Karácsony, mint az amerikai vígjátékokban, csak idegbaj nélkül ;) Én ezt adom tovább a gyerekeimnek is.
hát én itt fogok lógni a gyakorin.én is utálom a karácsonyt.
aznap nem veszem be a gyógyszereimet, már délután elkezdem a piálást.(pálinka,vörösbor)
Most épp fosunk-hányunk.
Ha hétvégére jól leszünk, átugrunk Spreitenbachba ötletelni.
24-ei héten a párom már nem dolgozik, így bemegyünk a városba további ötletekért :), és megvesszük, ami érdekes.
Karácsonyfát 24-én állítunk - arra még vennem kell gömböket,
21-22-én sütök pár tartós aprósötit, 24-ére kitaláljuk az ebédet, vagy uzsonnát ;)
25-én éjszaka utazunk haza, 26-28 pároméknál leszünk, 29-én az én családomhoz megyünk, aztán éjszakai vonattal jövónk vissza.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!