Fiatalok szülei, hogy oldjátok meg ezt ajándékozásnál?
Arról van szó, hogy a lányom 2 éve jár egy fiúval. Illetve, hogy pontosítsak, 8 hónapj együtt is élnek (saját lakásban) és jegyesek is.
Amíg csak együtt jártak, (2 ilyen karácsony volt), addig úgy volt, hogy mindegyikül a saját családjával "rendezte" a karácsonyi ajándékozást, és keresztbe egymás szüleivel nem volt ajándékozás (én erre a lányomtól rákérdeztem akkor direkt, és ő mondta, hogy így legyen.)
Ez a 3. karácsony lesz, kérdeztem a lányomat, hogy változott-e valami, azt mondta, hogy nem, ne bonyolítsuk ajándékozással.
A kapcsolat egyébként teljesen jó a lányunkkal, szeretnek ide "hazalátogatni", a fiút is nagyon szeretjük, ős is szívesen jön ide, kedves, barátságos, udvarias.
A szentestét tavaly is, és idén is otthon töltik (mármint a lakásukban), előző nap ki-ki elmegy a saját szüleihez ajándékozni,és mi, szülők is akkor adjuk át a gyerekünknek az ajándékot. Aztán majd 25-én mennek a fiú szüleihez ebédre, és 26-án jönnek hozzánk ebédre. Ilyenkor már ajándék nem jön szóba, (mert mindkét "gyerek" lebonyolította már a saját szüleivel), eltöltünk egy kellemes fél napot-napot együtt a fiatalokkal.
Ez így rendben van?
Csak mert barátnőm folyton azzal faggatózik, hogy "és mit vettél lányod vőlegényének, és ti mit kaptatok a lányod vőlegényétől?"
És szerinte ez így nagyon nem normális, ahogy nálunk van.
Neki három gyereke van, mindegyik párjának is vesz valamit, és cserébe ők is kapnak a férjével a meny jelöltektől, és ez szerinte így normális.
Ezért kérdezném, hogy kinél hogy van.
Szerintem is így a normális ahogy nálatok van, ez teljesen korrekt. Mi is együtt élünk a párommal, szenteste együtt leszünk, előző nap az én családommal(családjaimmal) (bár ez még problémásabb, mert mindketten elvált szülők gyerekei vagyunk) utána lévő nap meg az ő családjaival, majd ahogy sorra jönnek.
Mi ajándékot közösen veszünk, és közösen kapunk. Megkérdezik mire lenne szükségünk, pl a háztartásba minek örülnénk, és aszerint kapunk ajándékot, és mi is eszerint ajándékozzuk a szülőket és a nagyszülőket.
A testvérek unokaöcsik hugik más téma...
Külön ajándékokat ő sem vár senkitől az én családomból és én sem várok senkitől az ő családjából.
Nekem ez a közös ajándék jobban tetszik, mintha csak átmennénk és én pl kapnék az én szüleimtől egy tegyük fel hajvasalót ami igencsak nekem szóló ajándék, vagy ő az övéitől egy hajnyírót :D
Persze ezen sem lenne sértődés, de mi családként kezeltetjük magunkat.
Szerintem jó ez így.
Nálunk úgy van, hogy közösen adunk és közösen kapunk. Tehát olyan dolgot, amit mind a ketten használunk. Tavaly például anyósomtól csillárt kaptunk, nővéreméktől fürdőszoba szőnyeget és hozzá passzoló törölközőket. Mi ágyneműt vettünk mindenkinek.
Mi közösen adunk és közösen kapunk.
Ha nektek így jó akkor ne változtassatok.
Még valami: kérdezed hogy "Ez így rendben van?"
Miért, ha azt írom vagy vki más, hogy nincs, akkor szólsz a lányodnak, hogy bocsi tudom hogy nektek jó így meg nekünk is, de a neten egy nő azt írta hogy nem jó szóval mit vegyek Ferikének?
Utolsónak: Jó, de azért nem kell leharapni a fejemet.
Véleményekre voltam kíváncsi (mint kb. mindenki a fórumon).
Tökéletes így!!!!!!
:) Örülök,hogy sikerült nálatok jól elrendezni ezt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!