Valaki jártas horvát karácsonyi szokásokban? Megosztanátok?
Figyelt kérdés
Egy íráshoz kellene kellene ötletgyűjtés gyanánt. Néhány internetes oldalon már megnéztem, ebből néhányat lejjebb láthattok. Viszont lehet van itt olyan, aki első kézből tudna mesélni valami érdekeset. :) Azt pedig nagyon megköszönném.
2017. jan. 5. 21:49
1/2 Törexem válasza:
Heló! Én személy szerint bunyevác vagyok, de kicsit hasonlít a két nemzet szokása!
2/2 anonim válasza:
Én az 1950-es évekre emlékszem. Nagypapa behozott 1 kis szénát,szalmát a konyhába,illusztrálva a betlehemi jászölt.Kis falu ,karácsonyfa nem ,de fenyőág igen. Az asztalon búza,árpa,gabonák ,almaszimbolizálták a vágyat a jövő évi termésre.Dráva mellett,halászlé nem ,mert Rosenfeld miatt zárt határ.1szerű ételek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!