Adományozás karácsonyi ajándéknak. Nem fura ez egy kicsit?
Egy ismerősöm karácsonyra a rokonainak adományozást ad ajándékba. Tehát a nevükben adományoz pénzt egy jótékonysági szervezetnek.
Mindenkinek meg fogja mondani (vagy jelképesen átadja), hogy kinek a fejében mennyit adományozott. És ezzel az adományozással a gyerekeknek szeretne jó példát mutatni és tanítani őket, nem a pénzről szól a karácsony.
Szerintem egy gyerek feltétlenül fogja megérteni ezt, illetve azért ugyanúgy pénzben ki van fejezve ki mennyit ér nekem. Furának látom mert ha adományozni akar akkor kérhette volna ezt ajándékba. De így ő adományoz és másoktól meg ajándékot fog kapni (egyébként nincs családja, úgyhogy csak a tágabb családi körről beszélünk). Másoknak meg beleszólása sincs, hogy legalább melyik szervezetnek adja a pénzt.
Jól látom? Mi a véleményetek?
Rohejes.
Forditva meg megertenem, hogy azt kerne masoktol hogy neki ne vegyenek ajandekot, hanem adomanyozzanak a neveben annyit, amennyit ra szannak.
Szerintem is fura. Ha adományozni akar akkor tegye csak úgy, vagy kérje meg a rokonokat hogy ajándék helyett adják xy alapítványnak a pénzt.
Teljesen visszatetsző, hogy senkinek nem ad semmit mert példát mutat de ő szépen zsebre teszi a csomagokat...
Én jobban örülnék, ha a nevemben adományoznának, minthogy megkapjam azt az ajándékot, amit minden évben kapok, és ami mindig a kukában végzi még aznap. :/
De én felnőtt vagyok, gyereknél azért ez más tészta. Ők még nem tudják felfogni, hogy nem az ajándék meg a pénz a lényeg, szóval nekik azért mégiscsak jobb valami játékot, édességet venni, vagy amit szeretnének... Jó esetben mire felnőnek maguktól rájönnek, hogy nem az ajándékokról szól a karácsony.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!