Mikortól készültök a karácsonyra?
Általában júliusban már elkezdem a készülődés:D Elkezdek házi készítésű díszeket, dekorációkat gyártani, és szép komótosan megcsinálom decemberig:d
Tudom, elég beteges, de én nagyon szeretem a karácsonyt, a telet, az őszt, úgyhogy én egész évben a szeptembert várom, hogy elkezdődjön ez az időszak:)
És Te, kedves kérdező? Te mikor kezdesz el készülődni?:)
Hihetetlen belegondolni, hogy már 2 hét és itt a Szeptember.
Nekem olyan mintha még csak tegnap lett volna Karácsony meg Szilveszter, és már megint gyűlnek a Gyakorikérdések ilyen kérdésekkel.
Hihetetlen, hogy repül az idő.
Ajándékokra már odafigyelünk augusztustól, de akár előbb is, ha épp adódik olyan, amit szeretnénk megvenni a másiknak.
Nálunk vannak kisgyerekek is, plusz a szülinapok szeptemberben kezdődnek, folytatódnak októberben, novemberben. Tehát össze kell gyűjtenünk, mikorra, kinek, mit szeretnénk. Az ötletek menet közben jönnek egész évben. Meglátunk valamit és akkor lecsapunk rá, majd eltesszük. Pl. nemrég vettünk nagyon jó áron lego készletet az egyik gyereknek. Általában a karácsonyi ajándékokat már ősszel begyűjtjük. Múlt évben pl. limitált lego készleteket vettünk augusztusban, hiszen akkor jelentek meg. Németből hozattuk, mert itthon nem lehetett kapni csak karácsony előtt, jó magas áron, ráadásul csak néhány került a boltokba. Így még olcsóbban is sikerült hozzájutnunk.
Az ajándékok szeptembertől történő vásárlásának az is oka, hogy több hónapra elosztva anyagilag is jobban jövünk ki. Decemberben már csak apróságokra és az ünnepi ételekre, egy-egy új díszítésre, és a nem épp olcsó fenyőfára kell költenünk. Így belefér az is, hogy kimenjünk a gyerekekkel a karácsonyi vásárokra. Hiszen azok sem olcsó események.
Ha nagyszülőkhöz is leutazunk vidékre, az önmagában 15-20 ezer forint költség. :-(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!