Kezdőoldal » Ünnepek » Karácsony » Nem kevés ez ajándékba a...

Nem kevés ez ajándékba a családtagoknak?

Figyelt kérdés

A párommal eddig minden évben igyekeztünk kreatívak lenni, de sajnos sokszor nem úgy sültek el a dolgok, ahogy terveztük. A megvett autós üléshuzat nem lett jó a kocsihoz, a fényképalbumról kiderült, hogy van már egy hasonló, az arckrémtől kipattogott az illető... sorolhatnám. Mivel idén külföldre költöztünk, én pedig jelenleg munkanélküli vagyok, anyagilag sem vagyunk idén eleresztve. Viszont mivel mindketten a vártnál nagyobb támogatást kaptunk a szülőktől a költözéshez, úgy érzem, kicsit kevés lett az ajándék, de nem tudom, mivel egészíthetném ki ezeket, ami nem ver minket soktízezres költségekbe.

A következőket vettük eddig:

anyámnak: egy parfümöt + egy karácsonyi díszt a lakásba (kb. 6 ezer ft)

apámnak: egy drágább italt + a kedvenc csokiját (6-7 ezer ft)

Plusz kettőjüknek akarok még venni valamit, lehet veszek csak egy sima ajándékutalványt egy ruhaüzletbe, ahova sokat járnak.

Folytatva a sort:

nővérem + férje: a nővérem kedvenc csokiját + egy bonbont a párjának + egy üveg italt + a kedvenc kávéjukat (nem olcsó) - ez összesen kb. 12 ezer ft

unokaöcsémnek (1,5 éves): egy készségfejlesztő játékot + pár aranyos ruhát (10-11 ezer ft)

Hozzáteszem, velük jártunk már úgy, hogy ők sokkal nagyobb értékben vettek nekünk, mint mi nekik, pedig kb. hasonlóak az anyagi körülményeink, ezért nem zárkózom el a további ajándékoktól még...

Aztán jön a párom családja:

párom anyja: szintén egy parfüm + egy karácsonyi dísz (ő jobban szereti az ilyesmiket) - 6-7 ezer ft

párom apja: egy drágább ital + egy kozmetikai csomag (6 ezer ft)

párom testvéréék: mindketten kapnak egy egyedi bögrét + édességet, bár velük megbeszéltük, hogy semmi drága dolog.

Olyan kevésnek és személytelennek érzem ezeket az ajándékokat, szeretnék még valami jobbakat venni. Sajnos viszont az idő és a a pénz is gond ezügyben... valami tippek esetleg? Hobbija senkinek nincs tudtommal... Már arra gondoltam, veszek még pár konyhai eszközt nekik, amikről tudom, hogy tönkrementek, de ugye azok sem olcsók. Tippek még esetleg? :/

2015. dec. 17. 15:08
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem bővel elég ennyi vásárolt ajándék.

Ha mèg szeretnèl készìts sk valamit. Mi is kb hasonló, 6-10/fő vásároltunk, mist ennyi van erre a célra.

Én pl sütök mindenkinek isteni fincsi linzert, szép karácsonyos dobozban, meg kèszìtek nèvre szóló ajándékkísérő kártyákat.

Egyik se túl időigènyes...

2015. dec. 17. 15:15
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Idén mindenkinek személyre szóló plüssfigurákat csináltam. Az arcuk visszaadja az illető jellemvonásait. 1000 forint anyagból hét figurát tudtam elkészíteni. Tavaly mi nagyon sokat költöttünk az ajándékokra, de rájöttünk, hogy nem az ár számít.
2015. dec. 17. 15:17
 3/8 anonim válasza:
100%
Most őszintén mikor fogják már felfogni az emberek h nem az számít mennyiért veszel ajándékot
2015. dec. 17. 15:42
 4/8 A kérdező kommentje:
Itt arról van szó, hogy a szüleink tényleg támogattak minket a költözésben, nem kevés pénzt adtak az elmúlt 1 évben, így kicsit zsugorinak érzem az ajándékokat... pár ezer ft per fő abszolút nem sok. Ráadásul nem szeretnénk "beégni" sem, hogy milyen keveset vettünk másokkal ellentétben.
2015. dec. 17. 15:44
 5/8 anonim ***** válasza:
87%
hát nem tudom én ezer akárhányért vettem ebay-en játékot párom uncsitesójának(még kicsi) anyámnak úgy 5000 körül vettem egy kalimbát(hangszer), plusz párommal felesbe vettünk egy mikrót. Anyjának táncbérletet is felezzük, öcsémnek darth vader lámpa szintén ebay és még hátra van pár családtag,de eddig kb. 25 ezer ft körül költöttem. A tieid hiába drágák de nagyon személytelenek, bocs.
2015. dec. 17. 15:52
 6/8 anonim ***** válasza:
100%

Ez egy akkora képmutatás, hogy ki ad többet vagy kevesebbet.

Ki előtt égsz be? Akik tényleg szeretnek, azok előtt lehetetlen beégni. Nem kell mindig megfelelni az ilyenfajta elvárásoknak! Egész évben adni kell, nem csak az év bizonyos napjain.

2015. dec. 17. 15:55
 7/8 anonim ***** válasza:
55%

Mi nem vagyunk birkak nem dolunk be a vegyel fogyassz koltekezz mert szeretet unnepe.

Meg nyaron foztem dio likort apro diszuvegekbe raktam ahova megyek viszek ajandekba.

Egymast sem ajandekozzuk meg mert hulyeseg.

Meghivtak vacsorara viszunk egy jo fajta desszert bort vagy alkoholmentes pezsgot.

ahogy listatad osszeszamolom szep nagy osszeg es kerdem minke??? komolyan ??egy tal suti egy sk barmi au kifejezi

2015. dec. 17. 16:38
 8/8 anonim ***** válasza:

Hát szerintem ha valaki anyagi támogatást adott, mert szükségetek volt rá, nem fog zsugorinak tartani azért, mert nem költesz rá többet. Logikátlan és marhaság lenne, ha belegondolsz. Én a helyükben még jól meg is haragudnék, ha ilyenekre költenél, nem kell a rongyrázás, a szándék is tökéletesen jó lenne valami apróság formájában.

Bőven sokat költöttetek így is. Ha tudod, hogy örülnek ezeknek, akkor teljesen jó. Ha valami személyesebbet is akarsz, akkor csinálj valami apróságot, vagy akár tényleg süthetsz is valamit. Ha mindenképp költeni akarsz, vegyél színház- vagy mozijegyet, könyvutalványt vagy aminek értelmét látják az érintettek, de szerintem teljesen felesleges.

2015. dec. 18. 00:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!