Kezdőoldal » Ünnepek » Karácsony » Más is gondolja úgy, hogy a...

Más is gondolja úgy, hogy a karácsony mára már a szeretet ünnepe helyett inkább a szeretet üzlete lett?

Figyelt kérdés

2015. dec. 11. 13:03
 1/4 anonim ***** válasza:

A kereslet-kínálat egymást generálják. Azért csinál belőle ennyi ember "üzletet", mert ez az igénye a vásárlóknak, és ők ezt kiszolgálják.

Ez jó a vállalkozónak, mert jó bevételre tehet szert - megélhetés szempontjából nem mellékes.

Jó a vásárlónak is, mert sokféle termék közül válogathat, megtalálhatja mindenki a saját pénztárcájához és szerettei ízléséhez passzoló legjobb ajándékokat.

Jó az ajándékozottaknak, ezt nem is kell részleteznem..

Én megértem, hogy valaki ebben is csak a nyűgöt meg a lehúzást látja, de remélem, ők tudják, hogy ebben nem kötelező ám részt venni.

Én személy szerint szeretem az ilyenkor szokványos karácsonyi pörgést, forgatagot, ha nem szeretném, akkor pedig elkerülném. És ettől függetlenül tudok meghitten ünnepelni a családommal.

2015. dec. 11. 13:39
 2/4 anonim válasza:

Igen.

Ezt onnan veszi észre az ember, hogy már november elején kint vannak a karácsonyi témájú termékek a boltban; valamint, hogy az emberek hitelre vásárolnak meg mindenféle árucikket...

2015. dec. 11. 13:42
 3/4 anonim ***** válasza:
2015. dec. 11. 14:40
 4/4 anonim ***** válasza:

Egyetértek azzal a gondolatmeneteddel, hogy a szeretettel üzletelni is lehet. De ez inkább az emberi játszmák kategória.

Az én közvetlen közelmúltbeli tapasztalatom az, hogy a versenyjog és a fogyasztói jog mintha nem lennének - finom szólva - teljesen összhangban...

2015. dec. 14. 08:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!