Kezdőoldal » Ünnepek » Karácsony » Mit gondolnál arról, aki nem...

Mit gondolnál arról, aki nem ünnepli a karácsonyt azzal indokolva, hogy nem az év néhány napján kellene odafigyelnünk egymásra, ajándékot adnunk és örülnünk, hanem minden napot ünepnek tekint, és a karácsonytnem tekinti különösebb napnak a többinél?

Figyelt kérdés
Helyesnek tartod az ilyen gondolkodásmódot? Ha nem, miért, és miben nyilvánul meg ez nálad, ha igen, miért, és így is teszel-e?

2015. dec. 8. 19:18
 1/7 anonim ***** válasza:
45%

Szia!

Ez igaz, hogy mindig így kéne viselkedni egymással, de aki jóban van a családjával, annak a Karácsony is olyan nap, mint a többi, csak a gyerekek kapnak ajándékot

2015. dec. 8. 19:40
 2/7 anonim ***** válasza:
45%

Egyetértek azzal, hogy az év összes napján törődni kéne a szeretteinkkel, de ettől még ünneplem a karácsonyt. Az, hogy valaki így látja az az ő saját véleménye, nem fogok emiatt elítélni senkit, abszolút nem zavar. Igazából csak azt nem értem, ha minden nap ünnep neki, akkor a karácsony miért nem?

Ja és minden nap tárgyi ajándékot adni lehetetlen, azért azt jobb csak az év néhány napján, mert mindenki csődbe menne.

2015. dec. 8. 22:18
 3/7 anonim ***** válasza:
45%

Igaza van.

Én szoktam ajándékozni a családon belül, de kb. ennyiben ki is merül a karácsonyozás. Fát nem szoktunk állítani. Különösebb ünnepi menü sincs, csak legfeljebb több fajta kaját csinálunk meg veszünk a boltban bejglit, szaloncukrot desszertnek.

2015. dec. 9. 07:08
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

Ennyi erővel egy ünnepet se tartsunk meg, sőt, jól zárjunk magunkra minden ajtót, ablakot, nehogy véletlenül is bejöjjön az ünnepi kapcsolat.

Szerintem kicsit beteges, elferdült logika úgy tekinteni az ünnepeket, hogy csak akkor törődünk egymással.

Az megy hülyeség, hogy minden napot ünnepnek kell tekinteni. Most őszintén, tegye fel a kezét, aki az eddigi életében minden egyes napot képes lett volna ünnepként megélni, olyan ünnepként, mikor örömködni, ajándékozgatni, családi életet élni volt kedve? Szerintem ilyen nemigen van.

Az ünnepek kicsit kiszakítanak minket a hétköznapokból, kicsit mások, kicsit különlegesebbnek érezzük őket, már előre készülünk rájuk.

Szerintem ne legyen minden nap tökegyforma.

2015. dec. 9. 10:52
 5/7 anonim ***** válasza:
100%
Azt írtam: ünnepi kapcsolat? :D Bocs, előtte más kategóriában jártam, ünnepi hangulatra gondoltam. :)
2015. dec. 9. 10:53
 6/7 anonim ***** válasza:
61%
Ha nem keresztény akkor igazából nincs is mit ünnepelnie.
2015. dec. 9. 12:48
 7/7 anonim ***** válasza:
100%

A nem keresztények közül sokan egyszerűen a szeretet ünnepének tartják. Ami, gondolom értelmesebbeknek ezt mondanom sem kell, nem azt jelenti, hogy csak azon az egy napon szeretik a szeretteiket, mint ahogy a szülinap sem azt jelenti, hogy évente minden nap valóban megszületünk ilyenkor, vagy az anyák napja sem azt, hogy máskor nem szeretjük anyukánkat.

A karácsonyt nem mindenki szereti, vagy tartja fontosnak, de valahogy én azt tapasztaltam, hogy az a néhány ismerősöm, aki egyetlen ünnepet sem tart, mert minek, mind valamiért megkeseredett, szomorú, élettelen, örömtelen ember.

Nálunk sem igazán lesz az idén karácsony és pont azért, mert már egy jó ideje nincs béke, boldogság, összetartás és már nagyon sok szeretet sem a családban.

Amíg boldogok voltunk, örültünk egymásnak, odafigyeltünk egymásra, minden ünnepet megtartottunk és örömmel készültünk rájuk.

Tehát nálunk pont fordítva van: ha egész évben van szeretet, akkor tartjuk az ünnepeket is. Ha nincs, akkor nem. :(

2015. dec. 9. 13:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!