DIY bonbon? Össze fognak tapadni az üvegben?
Figyelt kérdés
a barátnőimnek egy kis feldíszített befőttesüvegbe szeretnék sajátkészítésű bonbonokat rakni és ezzel megajándékozni őket. A bonbonokat amúgy csak úgy csinálom hogy megolvasztok egy tábla csokit beleöntöm jégkockatartóba tetéje mandulát színes cukorkát rakok és bedobom a hűtőbe. Meg is keményedik úgy mint az eredeti állapotában volt csak arra vagyok kíváncsi hogyha belerakom a sok kis bonbont az üvegbe nem e fognak egymáshoz tapadni? És nem olvadnak e egybe picit?2015. nov. 28. 20:14
1/6 anonim ![*](//static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](//static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](//static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](//static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
válasza:
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
Hacsak nem teszed a radiátorra, biztosan nem fog megolvadni. Ugyanolyan állagú lesz a csoki, mint mielőtt megolvasztottad. Az összetört csoki sem olvad össze szobahőmérsékleten, csak ha kánikula van.
2/6 A kérdező kommentje:
Ez igaz :) csak én valahogy úgy képzelem el hogy össze fog tapadni a sok kis bonbon, legalábbis ettől félek :D
2015. nov. 28. 20:44
3/6 anonim ![*](//static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](//static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](//static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](//static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
válasza:
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
Ha meleg van a lakásban, akkor megolvadhat. Tartsd hűtőben addig, amíg el nem érkezik az ajándékozás napja. Aznap kiveszed a hűtőből, bele az üvegbe, és már viheted is neki. A kinti téli hidegben tuti nem fog megolvadni.
4/6 A kérdező kommentje:
köszi az ötletet :) akkor úgy fogom csinálni.
2015. nov. 29. 12:18
5/6 anonim ![*](//static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](//static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](//static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](//static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
válasza:
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
Hát megeshet, hogy összetapad. Az olvasztott-dermesztett csoki már kicsit máshogy tud viselkedni, kivéve, ha tudod, hogy kell temperálni. :)
Esetleg csomagold be őket egyesével celofánba vagy sztaniolba. Vagy valami porózus anyaggal vond be, mint a pralinékat, amiket kakaóporba szoktak forgatni.
6/6 A kérdező kommentje:
a kakaóporra gondoltam, csak kívülről díszíteni akarom őket szóval azt elvetettem, viszont ma olvastam a temperálásról, lehet előtte csinálok egy próbaadagot :) köszi a segítséget!
2015. nov. 29. 18:57
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!