Van, valami olyan kisebb cserepes fenyő amiből lehet karácsonyfa?
1. lehet: Nem fog kinézni furán díszítve a fajtáját tekintve.
2. nem szeretném kidobni karácsony után, elakarom kerülni, hogy elszáradjon. Ezért kérdezem, hogy van-e valami cserepes kis fajta, ami átvészteli azt, ha teleaggadják.
Elvileg minden cserepes fenyö évekig él(ne).
A probléma nem a teleaggatás, hanem a túlfütött lakás.
A cserepes fenyöt a lakás lehetö leghüvösebb (de feltétlen világos) részén kell(ene) felállítani (max 10-15 fok) és kellöen öntözni.
Én a lucfenyöt szeretem, de izlés kérdése, kinek mi tetszik.
Az ünnepek után - hacsak éppen akkor nincs nagyon ersö fagy - kiállítom a teaszra, és ott telel át, ha nagy fagyok jönnek, akkor a cserepet több rétegbe becsomagolom, hogy ne hüljön át teljesen.
A lucfenyő az nem nagy fajta? Hát ünnepek után én az erkélyre laknám ki, mert lakásban lakom. Ott teleltetném, de nyáron is ott lenne. Szerinted bírná?
Köszi a választ! :)
A lucfenyö is kicsin kezdi :)
Ha megfelelöen tartod, akkor sok év, mire túl nagyra nö. Nem szabad nagy cserepet adni neki, és csak kevés mütrágyát, akkor jópár évig tudod karácsonyfának használni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!