Karácsonyra olyan ajándék, amitől tudok művelődni/"okosodni"?
Érdekelnek a tudományok (ez alatt értem: idegennyelvek, fizika (nem általános-középiskolás része, hanem inkább ilyen Stephen Hawking-féle), filozófia, irodalom, matematika, és egy kicsit az informatika.
Karácsonyra 20-30 ezer forint körül kapnék ajándékot, és gondoltam, ha már érdekel, ilyen témában kérnék ajándékot, de a könyveken kívül milyen lehetőség van még?
(Azért nem könyvet kérek, mert van e-book olvasóm, amin ugye minden könyv tulajdonképpen ingyenes.)
Lehet hülye kérdés, nézzétek el nekem, de ha valakinek van valami jó ötlete, az legyen szíves megosztani velem!
Köszönöm! :)
Inkább fizessél csak a könyvekért, ha valami vette a fáradságot, hogy rengeteg időt töltött a megírásával, akkor legalább legyen már annyi tisztelet benned, hogy azzal a pár forinttal támogatod az íróját.
Egyébként, ha szeretsz gondolkodni kérj Rubik kockát, vagy logikai számítógépes játékot, esetleg társast. pl. honfoglalót.
Szia!
Egy ideje én is ilyen megközelítésből választok magamnak szabadidős tevékenységet. Ami most elsősorban érdekel, az az angol nyelv. Mivel egy konkrét bevált módszert használok a tanuláshoz, mellette szükségem van kikapcsolódásra, és ezt számos játékos nyelvtanulási módszer segítségével teszem. Ha gondolod, ebben szívesen segítek!
Üdv,
Richárd
Mivel nem tudom ki milyen szinten van, ezért leírok mindent ami eszembe jut aztán lehet szelektálni:
Első körben nem anyagi javakat, inkább játékos online oktatóanyagokat, applikációkat sorolnék fel: Kezdőknek: Duolingo (különösebb nyelvtantanulás és háttértudás nélkül lehet játékosan elsajátítani az alapokat) , Draw Something (több 1000 angol szó, amit le kell rajzolnod ismerősödnek, akinek ki kell találnia, ezután ő következik) Haladóknak: Xeropan (napi tetszőleges mennyiségű érdekes és rövid cikket kapsz leckék formájában sok sok segítséggel, kikérdezéssel), New Words With Friends (Scrabble-höz hasonló szókirakó, ismerősökkel játszató, szótanuló modullal kiegészítve)
És ami az ajándékötletet illeti: Smart Cards társasjáték (nehéz hozzájutni, de érdemes...különböző szinteken a komplex nyelvvizsgákhoz szükséges tudás gyakorlását, fejlesztését segíti). Konklúzió: Ha még nincs, én egy egyszerű és nagyszerű okostelefont kérnék ajándékba, ami nem feltétlen időpocsékolásra, hanem tanulásra is tökéletesen használható megfelelő kezekben. Remélem segítettem. :)
Üdv,
Richárd
Szerintem kérj mást :D
A tanuláshoz meg ismered az amerikai egyetemek ingyenes online kurzusait?
coursera.com
udacity.com
Vannak nagyon jó filozófiák is, matek is. ennek most lesz vége mindjárt pl, de utólag is vissza lehet nézni de jobb időben csinálni őket, szóval inkább olyat kezd ami most lesz.
Amúgy nem tudom hány éves vagy és mik a terveid, de programozni érdemes lenne tanulnod egy ilyen érdeklődési körrel. Mert szinte mindenhez jól jön.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!